Scones

stod det på menyn till lunch. Mannen är hemma och snäll som han är fixade han detta till sin fru =) Fast jag vet inte ritktigt vad han lärt sig att läsa då han missade en av de viktigaste ingredienserna för en lyckad scones, bakpulvret. Han blev bara liiite mobbad. Jag älskar min man och han förtjänar all skit i världen =)

Lollo kom över med Daniel och fick sig ett litet smakprov. Den pojken gillar inte mig, haha. Varje gång han inser att han hamnat hos mig istället för att vara hos mamma gallskriker han, stackare, vad han utsätts för :P


Har annars varit på Dag X i tipshallen. Där UF företagen runt om visar upp sig och säljer sina produkter. Måste säga att det fanns många som verkligen hade gjort det lätt för sig och andra som verkligen hade gått in för att skapa nya spännande produkter. Handlade lite, kunde inte låta bli =)

Bilder...

Jag har ju lovat er lite bilder, kommer inte ihåg på vad riktigt men här kommer iaf några (klicka på den för större storlek)




I december föddes Dansk och Lollos lilla Daniel, här är han endast två dagar. Andra kortet är taget nu i Mars.


I januari hade jag besök av en gammal korridorsvän från Italien som jag inte sett på 4 år, helt fantastiskt kul. Valerio vid Växjö sjön.


I Januari firar vi min kusin Anna som fyller 40 år. Samtidigt stannar vi till i Norrköping hos familjen Wiklund och får denna fantastiska bild på Erik.


Vi har en Pudas light fest hos Norsk som har köpt en massa saker från Pudas och inrett sin studentlägenhet med bar och annat =)


Vi har familjen Lindemann/Ingemansson på besök och Line charmar oss totalt. Den första boken hon kom över (den enda hon läste) var 101 ölsorter =)


Våffeödagen har även den hunnit "firas", det tillsammans med Ola och Cissi. Det fanns både vanliga våffler, chokladvåfflor och kokosvåfflor på bordet denna afton.

Nog för denna gång =)




Lakers..



Lakejer står upp för sitt lag i matchen mot Södertälje. Vi valde att köpa denna match och se den via nätet istället för att vara på plats. Nu ångrar man sig nästan när man sett utvecklingen i matchen. I andra perioden har Växjö lyckas få in tre mål och spelar FIN hockey =) Så, 4-1 står det inför den andra. I hockey vet vi ju att det kan vända hur snabbt som helst, så tar verkligen inte ut segern i förskott. Oavsett så har Lakers gjort en grym match och de 79 spänn jag betalat har varit värd varenda krona!

På onsdag ska vi gå på Växjö-Modo och hoppas på en lika underhållande match. Även om Växjö inte vinner då har vi fått se dem möta ett "elitserielag".

Vårkänsla

Det är vad det är just nu. När man går upp ur sängen och solen skiner in, då vet man att våren nästan helt är här. Jag blir allt en massa gladare av den känslan =)

Igår lyckades jag komma iväg till gymmet, det var lääänge sen. De senaste veckorna har ju kantrats av magsjuka och en rejäl förkylning. Men nu har det äntligen släppt och jag kan ta tag i mitt liv igen. Det märks att man inte varit där på ett tag, redan efter fem minuter på löpbandet var jag slut. Normalt har jag väl inte så bra kondis, men det här var löjligt. Blev ett lugnt första pass kan jag säga.

En annan trevlig sak som kom till mig igår var skatteåterbäringen. Det är alltid trevligt att få tillbaka lite pengar så där till midsommar. Många tänker säkert att de pengarna skulle man ta till sin semester, men så är inte riktigt fallet för mig. Då jag jobbar 50 % och bara är anställd 17 dagar i juni (MINUS alla helgdagar) så blir det inte mycket i plånboken i juni. Så det pengarna går ovkortat till mina räkningar. Oskar fick tillbaka mer så JAG har bestämt att det är hans tur att bjuda mig på nått roligt. Jag har ju de senaste somrarna tagit honom till diverse festivaler, nu tycker jag att det är payback =)

Jobb är det som är på schemat idag, ska också se till att hämta ut mitt pass. Tog endast 1,5 dag att få det, ibland är det snabba hos polisen =)

Vetekudde

Is the shit när kroppen värker. Ligger här hemma, ensam en fredagkväll och försöker slappa. Oskar är ute på Delux och käkar med lite polare. Var meningen att jag skulle följt med men min fysiska hälsa vill inte samma sak som jag. 

Har en lite undran, varför är det aldrig nått på tv en fredagskväll? Eller under hela helgen överhuvudtaget. Ja, jag vet det är inte meningen att man ska vara hemma och slappa utan ute och röja, men ändå. Jag är ingen ungdom längre, tycker att tvkanalerna borde tänka till.  Jag är inte överförtjust i att titta på film, blir rätt rastlös och vill titta på typ entimmes program, men fan det är bara skit eller repriser. Kanske skulle starta en egen gratiskanal?!

Annars har snön varit det stora störande elementet idag. Jag har inget emot snö, men då ska det vara lite kallare, det ska ligga kvar och inte bara bli till en massa slask. Helt värdelöst är det, till ingen nytta kom snön eftersom den snart är bortsmält igen. Dessutom blev jag nerstänkt av bussar, två gånger på vägen till och från sjukgymnasten. När jag kör så ser jag till att sakta ner om jag ser att det är MYCKET slask och vatten på vägen.

Helgen består av lite renovering och jobb lördag/söndag kväll.

St Patricks Day

Idag är det den fantastiska Irlänska gröna dagen, St Patricks day. Tyvärr så kommer denna dag inte att firas på samma sätt som den gjort de senaste åren, nämligen på Pudas och en hejdundrandes livespelning av Skibbereen! Pudas, människorna, den gröna ölen och musiken där är ett minne blott. Det är dock härligt att man har fått uppleva det, det är härligt att ha minnen från årets höjdpunkt på Pudas.
Kommer att sakna det, men ibland måste saker och ting gå i graven. Kanske för att en dag vakna till liv igen, vem vet =)


Avslappning

Det är nu kväller och dags för att varva ner. Fick en avslappnings cd av en kollega idag och tänkte ta och inviga den. Mannen sitter och nördar framför datorn, vilket innebär att jag får göra detta ostört.
Jag har försökt med avslappning för egen maskin innan, men inte lyckats. Denna skiva hjälper mig förhoppningsvis på vägen, för stilla, lugna stunder är vad min hjärna behöver.

Dagen har annars varit alldeles för lugn, inställda lektioner och MYCKET väntan. Det är ganska drygt när man har suttit en håltimme och väntat på att en lektion ska börja och när man väl är på plats är varken lärare eller elever på plats. Skumt?! Nja, eleverna hade lyckats övertala läraren om att de skulle få plugga hemma istället och ställt in lektionen, dock glömt att meddela mig. Läraren ringde dock och bad om ursäkt, så det är ju positivt =)

Mannen berättade att han skulle på arbetsintervju imorgon. Ev så är det ett ett årsvik inom räckhåll. Han har en fast anställning på ett bemanningsföretag, men det innebär att han lotsas från jobb till jobb. Bra för erfarenhetens skull, men segt att inte veta vad man ska göra från vecka till vecka. Detta gör ju att det kan bli lite stabilt för honom.
Jag hoppas fortfarande på en fast anställning eller ett längre vik. Får se lite vad hösten har att ge.

Men helst av allt skulle det vara skönt att få bege sig norrut!

Kaffet...

rinner så sakta ner i kannan, att denna dryck kan vara så ofantligt god =) Ni som säger att kaffe smakar illa, ni har ju inte förståt vad livets dryck är ;)
Hemma efter en dag på jobbet, rätt trött i den lilla hjärna som finns innanför pannbenet. Hade engelska på Västerled i eftermiddags och det tar musten ur mig. Det är så svårt att lära ut! Jag kan men det är inte alls lätt att förmedela, stackars elever måste vara en massa förvirrade och det är inte konstigt. Vi gör alla vårt bästa och tillslut ska de nog ha lärt sig nått, eller vad tror ni.

Här har det annars varit full rulle med jobb i Alvesta och umgänge med vänner. Vi hade en liten Pudas kväll hemma hos Norsk. Han har inrätt sin lägenhet med Pudas saker. Bland annat den gamla hederliga flaskbaren och en av darttavlorna hänger på väggen. När vi kom ditt så satte vi oss alla typ där vi brukade sitta när vi var på Pudas, helskumt men härligt. Och jag fick ha på mig min overall igen, som jag har längtat. Har inte använt den sedan sista kvällen på Pudas, saknar den grymt mycket. Får bli fler träffar hos Norsk inom snart framtid tror jag. (bilder kommer).

Har även haft en mycket trevlig eftermiddag/kväll med familjen Lindemann/Ingemansson. Så jäkla skönt att få umgås med Frida igen, även om tiden spenderades framför tv, hockey och melodifestival. Behöver ha en dos av henne då och då. Förhoppningsvis blir det mer tid för detta när hon går hem på mammaledighet, det kan nog timeas lite bättre då.

Efter allt ståhej avslutades helgen på en fika hos Dansk, Lollo och lilla Daniel. Eller så liten är han inte längre, han växer och växer nått som fruktansvärt. Söt och rund som en bebis ska vara =)

Natt

Ja, det kallas visst det. Det är också en tidpunkt då man ska ligga och sova djupt i sin säng för att orka med morgondagen. Kl är nu 03.12 och jag har varit vaken i över en timme. Huvudvärken, småfebern och den täppta näsan har bestämt att sömn inte är ok nu och så sitter jag här. Det gör ju inte saken bättre av att mannen ligger och snarkar och har andningsuppehåll om vart annat i sängen. Ska ta och gosa ner mig i vår icke så mjuka soffa och se om det är nått på tv. Är i nuläget INTE sugen på att masa mig till jobbet imorgon.

Morgonkaffe

Sitter här i hemmet och bara njuter av en lugn morgon. Börjar jobba vid 12 idag och den här förmiddagen behöver jag big time. Är halvsjuk och lättretlig som attans, skiten bryter ju inte ut. Känner hur mosig huvudet är, men kroppen den är pigg. Det är ju liksom inte läge att vara hemma från jobbet även om fru hjärna skulle behöva det. Och inte nog med det har förkylningen valt att satt sig som ett fett stort munssår i mitt fagra ansikte, och det är det som stör mig mest. Ser ut som man är pestsmittad!

Förutom detta så startade veckan med att jag och kollegorna tog tåget till Kalmar för att gå på föreläsningen "konsten att motivera", en föreläsning som jag kände att jag skulle kunna ha nytta med i mitt arbete. Innan föreläsningen åt vi gott på en grekisk restaurang (slår dock inte Akropolis) och sedan en liten kaffe. Väl på plats i föreläsningssalen har jag äran att ta anteckningar (ja ni ska få dem). Runar Larsson, en man i sina bästa år från Trollhättan håller i detta (http://www.loparlarsson.se/) Han är väldigt rolig och han får med sig sin publik, men jag vet inte riktigt om det var vad jag förväntat mig. Han pratade mycket om vad han gjort i sitt liv, kanske lite för mycket ibland. Samtidigt som han kom in på spår hur han motiverade vissa personer i sitt liv, hur han hjälpte människor att förändra sin vardag. De bitarna var intressanta och man fick tankarna att börja snurra på hur man själv skulle kunna använda sig av de bitarna i vardagen, i skolan. Jag tillhör den skolan som älskar ren fakta, men så klart finns det inga rätt eller fel svar när det gäller att motivera. Alla människor är olika och alla motiveras på olika sätt och av olika saker. Ska läsa igenom anteckningarna och ge till kollegorna så kanske jag får ut lite mer, samtidigt var två timmar med rast lite väl kort tyckte jag.

Tisdagen sedan bjöd på jobb och sjukgymnast från 8.00-21.30, intensiv dag med andra ord. Sjukgymnasten har iaf kontstaterat att jag behöver hans hjälp med min nacke och min rygg, det är trevligt. Dock så trodde han inte att jag hade Tietzes syndrom, hade inte de klassiska tecknen för det. Så nu blir det bara att kontakta VC igen, har hållt på att bråka med detta sen augusti. Men jag ger mig inte!

Idag fyller svärmor Eva 60 år, så vi säger ett stort grattis till henne!

Mamma Eva med sina härliga barn =)

Vårdag

Idag är det en fantastisk dag! Endast någon minusgrad och sol så det står härliga till =) Det var fantastiskt skönt att ta min man i handen och gå på en promenad på förmiddagen. Vi har haft en så skön och slapp dag än så länge. Det är inte ofta vi har det, visst vi umgås jämt men det är alltid nått som ska göras, nått som ska hinnas med.

Vi har nyss ätit en härlig fisklunch och kolla på skidor och snart ska jag ta och åka till jobbet. Oskar ska ha en spelkväll med killarna. Det är bra att han passar på att ha det nice när jag ändå inte är hemma. Vissa ska ha det bra med andra ord ;)

Veckan bjuder inte på så mycket annorlunda, inte vad jag vet än i alla fall. Ska se om Lollo har tentat klart snart så en fika hinns med och så ska jag se till att fixa det där sablans passet också. Det kan kanske vara på tiden så att jag hinner få de INNAN vi åker :P



Huvudvärk...

i flera dagar tär på ens humör. Vet inte riktigt vart den kommer ifrån, den bara etsar sig fast, molar och molar så att jag blir tokig. Tabletter funkar inte, men jag tar dem i hopp om att det kanske kan lindra lite. Livet orkas inte riktigt med när det är så här, och jag känner mig som en fruktansvärd bitter***** (värre än normalt)

Ringde iaf till sjukgymnasten idag för att se om de kan hjälpa till lite, kan vara en släng av kraftig spänningshuvudvärk. Jag hoppas iaf det, då kan de kanske hjälpa lite med massage och sträckningsövningar. Ringde dem av en annan anledning också faktiskt. Har ju haft stora problem med värk över vänster bröst och ut i armen och nu tror läkaren att jag har nått som kallas Tietsez syndrom (kolla fass) Det innebär i stora drag att det är lite vajsing på brosk runt bröstbenet där revbenen fäster och det kan leda till lite låsningar.
Ja, jag vet.. det är bara fel på mig! haha!

Nu ska jag ta tag i det där folk kallar frukost. Börjar inte jobba förens vid 12 idag så det är slötime i soffan som gäller på förmiddagen.

En rolig nyhet


Idag fick jag en överraskande nyhet faktiskt. Ringde och kollade hur många LAS dagar jag hade, mest för att det är kul att veta. Fick reda på av kvinnan i andra änden att jag snart har 500 LAS dagar, vilket innebär att jag numera har företräda till vakanta tjänster inom förvaltningen. Gäller så klart inte om någon annan har fler LASdagar eller om det är en omplacering, men iaf! Det är så gött att veta att det kanske går lite smidigare nu att få ett vikariat eller tillsvidareanställning. Dock gäller det inte förens 1 månad innan mitt nuvarande kontrakt går ut, men iaf... Ska suga lite på den här karamellen och sen se om det finns några jobb att söka med mina kvalifikationer =)

Undra egentligen vad som kommer ske om jag lyckas få ett fast jobb, blir jag fast här nere i de smålänska skogarna med min fina livet ut?! Jag har försökt att få min man att flytta till Norrköping i snart två års tid. Vi hade en överenskommelse att om jag inte hade fast jobb innan hösten -10 så skulle vi ( se han) seriöst fundera på att flytta, men så fick jag tjänsten på Kungsmad. Den är inte fast och enbart tillfällig, men det var ju ett jobb så jag kom inte vidare i den diskussionen. Jag vill jättegärna flytta uppåt igen, känner mig inte hemma här även om vi har vänner och jobb här. Det har inte med det att göra, läget är bara helt fel, iaf säger min hjärna det. Jag vet också att Oskar trivs super här vilket gör det hela svårare att tjata för mycket. Även om tjata är mitt starkaste ämne =) Får se vad som händer här framöver, men jag kommer aldrig sluta hoppas på att vi en dag kommer att flytta.


RSS 2.0