Fredagsmys....

Med Sofia och Niklas som anlände från Linköping här under kvällen. Vi har utbytt en massa erfarenheter och snackat en massa skit. Kan inte påstå att Niklas fick en syl i vädret :P
Oskar har tagit med sig Jens till premiären för Carpe Noctem, en kväll med alternativmusik som han ordnat med Rydh och några till nere på Sports. De har känt att det inte finns någonstanns för dem som gillar synt osv att gå, så de tog saken i egna händer, vilket är skitbra ju. Hoppas verkligen deras första kväll blir lyckad.

Idag har eftermiddagen spenderats i Skogslyckans församlingshem där Sabbacus och Patricia ska ha sin bröllopsfest. Har hjälpt till med dukning och sånt viktigt, samt kollat upp allt som köket behöver ha koll på så jag kan vidarebefodra detta till dem imorgon. Håll tummarna för att allt går smidigt imorgon nu och att vädret håller i sig. Att det i alla fall är uppehåll mellan 12-17, skulle vara helt perfekt. Sen är alla inne och minglar och äter iaf.

Fy skäms

Jag får verkligen skämmas, nu är det alldeles för länge sedan jag uppdaterade nått här. Ska försöka bli bättre, bli bätre på att skriva korta små meningslösa inlägg. För det är det jag gillar att läsa i andras bloggar =)
Det har säkert hänt en massa sen dopet för snart två veckor sedan, men minnet det tryter. De flesta dagarna går ihop, de är likadana.
Vi har hjälpt Ola och Cissi med takbytet, jag har dock inte varit på taket så mycket. Tror inte att det har så mycket med min höjdrädsla att göra, utan att det inte känns säkert. Med en säkerhetslina runt magen hade jag säkert gått upp. Jo, jag var faktiskt upp en gång, det var när Ola utmanade mig. Han sa att om jag kliver upp på taket får jag sparka honom så hårt jag vill i röven OCH det säger jag inte nej till. Fast... jag sparkade nog liite väl hårt på stackarn, både han och jag fick ont. Tur att Cissi inte hade lånat ut stålhätteskor till mig, då hade det nog inte slutat bra. 

Sen har det varit fest på slottet med Teknikum. 60 spänn för en trerätters var inte alldeles helt fel. Första gånge jag var på slottet också. Var kanske inte såå vackert som jag trott, men absolut fint. Vi fick toast skagen till förrätt, majskyckling till huvudrätt och creme brulé till efterrätt. Var rätt så bra mat, men inte hundra. Underhållning och trevliga kollegor gjorde kvällen, slutade dock rätt tidigt då jag skulle upp och jobba dagen efter.

I söndags var vi hos bästa Frida och Samuel för en trevlig eftermiddag i solskenet. Vi väntar spänt på att hon ska pluppa ut den där lilla ungen som ligger och trycker i magen på henne. Vi har kommit överens om att det måste vara en pojke då den har jävlats så mycket denna gång. Vid senaste ultraljudet hade de frå¨gat vad det var för kön, ungen hade knipit så nu får de snällt vänta =)

Helgen bjuder nu på bröllop mellan Sabbacus och Patricia. Sofia och Niklas kommer upp hit och ska hjälpa till. Ska bli kul att ha de boendes här. Ni får en lägesrapport efter helgen.

Nu blir det en trip till jobbet =)

Föräldrabesök

I helgen var mor och far här och hälsade på. De kom iofs inte enbart bara för att hälsa oss, utan Kelian skulle firas. Igår så åkte vi tre till Bromölla dör Kelian skulle döpas samt fira sin ett års dag och vi var bjudna att fira detta med honom. Det känns härligt att vi får vara en del av hans liv även om min bror inte är det. Det bjöds på en kort dopgudtjänst och sen bar det av hem till sara och Kelian där det bjöds på supergod tårta och en del skratt. Av mig fick han et fotobok med lite bilder från när han var liten och familjebilder, synd att jag int ehade nån på lillebror och Kelian, samt sommarkläder. Av mor och far fick han en traktor med djur som lät, en fotoram och sandaler.



Efter hemkomst så var det mat och schalger för hela slanten. Även om jag inte är ett stor fan av Saade så håller man så klart tummarna för hemlandet. Oskar tittade till och med med oss, eller ja han hade väl inte mycket till val. Sen var han ju bra bakfull efter sabbacus svensexa så han ORKADE väl snare inte att protestera.

Idag söndag efter att mor och far åkt så for vi hem en stund till Ola och Cissi innan jag skulle åka och jobba. Nu sitter jag här med mannen och VM finalen i ishockey. Finland lyckades kvitter amed 7 sekunder kvar på andra perioden, lagom surt när det inte är värda det. Så nu håller vi tummarna att Sverige sätter ett par i tredje.

Sol och värme

Det är helt fantastiskt med denna sol som kommit fram och förgyller vår vardag, allt känns mycket lättare =)

Samtal med chefen igår angående min tjänst till hösten och det var väl som jag hade räknat med, att hon inte vet om jag får fortsätta förens i början av augusti. Stannar gärna kvar där jag är, bättre kollegor får man leta efter. Men visst måste jag tänka på mig själv och söka andra jobb, vilket jag gör. Väntar på att lite tjänster ska kolla ut på Kungsmad nu, stannar gärna kvar på skolan. Nått bra med mötet var att jag fick skriva på papper att jag har företräde i kommunen nu med mina LAS dagar och att jag gärna vill ha det företrädet. Visste inte att man var tvungen att skriva på papper att man vill ha företräde, men det förs tydligen in i nån databas så alla i kommunen kommer åt det. Då faktiskt företrädet gäller i HELA kommunen. Fast så klart så kommer det väl alltid komma en omplacering eller någon med fler LAS dagar som söker samma jobb som mig :P

Dagen har annars varit lugn, jobbat som vanligt och hunnit med att shoppa det sista inför lördag. På lördag ska Kelian firas lite, dopdag och ettårskalas. Mamma och pappa kommer ner för detta också, ska bli trevligt. Får se om bror behagar att dyka upp...


Veckouppdatering

Då jag är himla kass på att skriva i den här bloggen får jag göra en lite veckouppdatering istället.

I onsdags var det dags för årets Vårrus, det gick av stapeln runt Växjö sjön och tillsammans med Therese och Cissi tog vi oss en rask promenad runt med tusentals andra kvinnor. Hade bestämt mig för att springa i år igen och göra det snabbare än förra året, men icke. Kroppen och pencilinet sa  snällt ifrån, gjorde iofs inget då jag egentligen hatar att springa :P

Torsdagen spenderades på jobbet som vanligt. Fick under dagen en samtal från en chef till ett av de jobb jag sökt. Tänkte, äntligen! Hon sa att de var intresserade av att träffa mig för tjänsten och undrade om jag kunde komma på intervju, självklart! Då säger hon till mig att hon endast har två tider att erbjuda mig, två eftermiddagstider. Normalt så går detta att ordna, men just dessa tider var helt omöjliga för mig då jag har möten just dessa två tider. Förklarade trevligt för henne att jag kan i stort sätt när som i veckan, men inte de två tiderna. Då tackade hon för sig och sa att det var väl synd! Jag försökte möta henne och verkligen komma på en annan tid, men tydligen var hon inte så intresserad då det inte gick att lösa. Kvinnan var dessutom inte speciellt trevlig! Kanske var bäst det som skedde. Men det stör mig! Hon sa iofs att hon försökt ringa tidigare, självklart den veckan jag var utomlands, man kan kanske prata in på telefonsvararen!? Som sagt, mäkta irriterad över detta!

Fredagen, igår alltså. Jobb och sen hem till Ola och Cissi för att hjälpta dem att riva tak. Det är takbytarveckor nu och vi ska göra vda vi kan för att hjälpa dem. Kan dock säga att jag har så ont i alla delar av kroppen idag att det var svårt att sova, samt att det är svårt att skriva på tangentbordet. Men, men att se dem bli glada av lite hjälpt gör det NÄSTAN värt det :P

En annan rolig nyhet, som jag iofs tror att jag fick reda på förra helgen är att Ida och Tobias ska gifta sig! Äntligen! Det har jag väntat på, det blir av redan i November- December =) Ska bli kul att få fira dom lite.


Här är det på vårt bröllop (med Björn till höger) Har bättre bilder på dem, men det är så klart på den andra datorn.


Tisdag

och inget annat än tisdag. Det har varit personalmöte på jobbet idag, vi gick igenom vad som ska ske resten av terminen. Sen har vi även haft en liten bokcirkel och vi gick igenom dem idag. Jag har läst en bok som heter: Barn med överlappande diagnoser. Den handlar om att de barn/vuxxna som har fått ex en ahdh diagnos ofta har någon annan typ av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning också. Jag rekomenderar er verkligen att läsa den om ni är intresserade av detta ämne. Den riktar sig till allmänheten, till föräldrar och till lärare, den ger en bra tips om hur man kan agera i olika situationer och går även igenom vilka fördomar ex lärare kan ha gentemot dessa elever. Kort beskrivning, men läs den, jag har lärt mig mycket av den i mitt arbete.

Annars funderar jag mest över vad som kommer att ske i höst. Hoppas på att få vara kvar på Kungsmad, men då med mer procent. Ska ha ett samtal med chefen nästa vecka och hoppas på en bra lösning för oss båda =)

Imorgon är det dags för vårruset. Ska ta en promenad runt sjön med Therese och Cissi, andra året vi gör detta tillsammans. KOmmer dock inte att springa i år då jag äter pencilin och inte känner mig hundra än. De andra får gärna springa, kommer att vara över 4000 andra som kan hålla mig sällskap !

Akuten del två

För andra gången denna vecka har jag besökt akuten. Var på vårdcentralen i onsdags på grund av bihålerna och annat skit samt att jag hade ont på ett skumt ställe i magen. Skickades till akuten eftersom det var sådana diffusa smärtor och där tror man att jag har sviter efter en magsjuka. Högt upp på höger sida, skumt tycker jag men de ber mig komma tillbaka efter två dagar om det inte gett sig. Idag hade det gått fyra och Oskar var väl liite trött på mitt gnällande och drog med mig till akuten. Där tas lite prover och läkaren klämmer lite, han säger att det troligtvis är i gallan jag har ont och att vi nu ska vänta in provsvaren. Visar dem nått blir jag inlagd i väntan på utredning. Jag mitt nöt tänkte bara på att jag absolut inte fick bli inlagd då jag faktiskt ska jobba ikväll. Kan ju inte utsätta arbetskamraterna för att inte dyka upp liksom :P
Som tur var visade proverna inget, inte mer än att jag har förhöjt antal vita blodkroppar, därav en infektion av nått slag. Eftersom jag redan äter pencilin så fick jag åka hem och hoppas på att det går över.
Dock är jag ändå orolig att det är nått. Många av er vet ju att jag har en massa jobbiga magproblem och det här går inte att jämföra med dem. Så går det inte över om ett tag får jag helt enkelt åka in igen.

I övrigt så händer inte så mycket, har ju bara jobbat två dagar denna vecka på grund av sjukan. Ska bli himla skönt att komma iväg och göra lite nytta ikväll. Håll tummarna för att det är lugnt på jobbet och att allt går smidigt.

Nästa inlägg ska jag nog ta upp våra matäventyr i utlandet, en del mindre trevligt =)

RSS 2.0