Sprutor

Igår var det dags för Max första sprutor. Innan jag gick till bvc trodde jag att jag inte skulle reagera alls innan han fick sina sprutor eftersom jag är van vid både sjukhus och sprutor, men väl inne på rummet så kände jag en liten uns av panik. Har ingen aning om varför faktiskt! Kände mig en anings dum för att jag ens reagerar, kan det kanske ha varit att jag visste att min son skulle få lite ont och att jag inte kunde göra nått åt det? Måste säga att han fixa det galant, visst han skrek, men bara väldigt kort och sen log han =)
Han vägdes och mättes också, nu väger han hela 5872 g och är 55 cm lång, stora killen början han bli. Just nu ligger han stabilt efter sin kurva, det var skönt att se då vi ökar hans mat mer och mer, men ger han lika tätt. Tydligen är det de han behöver och så länge han inte går upp för mycket så fortsätter vi som vi gör.

Max har även börjat sova i egen säng, i babynestet. Tycker personligen att det är lite jobbigt och vill gärna ha honom nära mig. Har läst lite kring detta och det är verkligen olika rösten kring det där med att ha sina barn sovandes bredvid sägen. En del hävdar att de mår bäst av att sova själv och andra inte, några säger att man ska göra som man själv känner. Är inte föräldern redo att flytta barnet kan den känslan övergå till barnet och det känner sig otryggt. Det förekommer även skilda meningar om hur länge ett barn kan ligga i föräldrarnas säng innan de får svårt att vänja sig att sova själva.
Vi får se hur detta går och om jag kommer att ge med mig eller inte ;) Oskar kommer göra allt för att jag inte ska ta tillbaka honom i sänge iaf.

I have a cold..

och det stör mig fruktansvärt! Började i måndags med att jag kände mig hängig till att igår få ont i hela fejan med allt vad det innebär. Bihålor, nästa, tandkött, you name it, där har jag ont. Som tur är har jag ingen feber. HAde jag haft det så hade det varit lugnt, Oskar har varit hemma hela veckan (på gott och ont) Maxkompetens har inget jobb till honom just nu, det innebär en Oskar med kort stubin, ibland får man tänka sig för vad man säger. Klart det inte är hans fel, som han säger, han önskar han hade någon att vara arg på.
Jag är ute och kollar lite jobb, främst är det sommarjobb ute och dels är det för tidigt att söka nått då jag inte räknar med att börja jobba förens tidigast augusti. Vill egentligen inte leta jobb, utan vill gärna tillbaka till Kungsmad. Hoppet är det sista som överger mig i denna fråga faktiskt =)

Snart är det dags för två långa bilresor och Max två första semestrar. Nästa vecka ska vi till Säffle och helgen därpå är det påsk och då ska vi hem till mina föräldrar. Har kommit på att jag bokat in att träffa en massa folk när vi är hemma, får verkligen hoppas att vi hinner med att träffa alla som jag lovar. Vill ju att mamma och pappa ska ha så mycket tid med Max som möjligt, det är viktigast.

Idag ska jag äntligen få gå och klippa håret, var evigheter sen. Ekonomin tillåter det egentligen inte, men det struntar jag faktiskt i. Ska bli så skönt! Sen är det bara blekningen kvar, saknar mitt blonda hår (måste ju bevisa vem jag verkligen är!) Ska vänta ett par veckor, det kommer förmodligen att bli lite gult första gången och då vill jag inte ha en massa besök inbokade. Man ser ju tillräckligt ut som man gör :P

Rubriklös

Dagarna går i ett, tänker att jag ska uppdatera nått litet varje dag. Som ni märker så händer ju inte det. Vi har säkert gjort en hel del, men när jag sitter här och ska plita ner det med bokstäver så är det borta. Just nu verkar det som om vi inte gjort ett dugg sen jag uppdaterade senast. Det är nästan så att jag är på väg att hämta almanackan för att kolla efter,haha.

Just nu är Oskar ute och tar en promenad med Max i det blåsiga vädret. Han har inte "luftats" ordentligt sen i torsdags. Han har varit förkyld, hostig och rosslig..igen.. det ger sig aldrig på honom. Stackarn, det var till och med så illa en kväll att han fick sova i babysittern, men vad gör man inte för att han ska kunna andas och slippa lite hosta.
Själv har jag fått ont i halsen och känner mig hängig, tyvärr inte så hängig att jag kan ligga still. Det kommer förmodligen att straffa sig.. :/

Förra helgen hade vi familjen Wiklund på besök, Linda, Jonas och Erik kom för att besöka Max ( eller som Linda sa, vi besöker er också) Det blev en lugn helg med skitsnack och lek med Erik. Han har växt nått så in i vassen, kan bero på att vi inte sett dem på bra länge. Ska försöka ta och åka förbi där när vi åker hem till Sköldinge över påsken.



Denna vecka är för ovanlighetens skull lugn, vi har inget planerat förens på söndag (sen är de tre nästkommande helgerna fyllda)  Då blir det våffelätande hos Ola coh Cissi, samt HELA familjen Nilsson. De vill så gärna se Max så de kommer hit från Kalmar/Öland. Känns skönt att vara ledig, men jag vet att jag kommer gå mig själv på nerverna, haha


Så här glad gjorde Frida D Max för några veckor sedan =) Inte lätt att få bild på honom när han ler.

Lite irriterad

Ja, det blev jag faktiskt igår. På min kära make.. Bara igår tänker ni, iofs så blir jag det rätt ofta men det är inget jag brukar skriva om.
Jag är inte kristen, döpt och konfirmerad men tror inte på nån Gud. Oskar han är en överdriven ateist som inte ens kan gå på dop. det för att barnen själva inte får välja om de vill gå med i svenska kyrkan och han tycker det är fel. Tro mig, jag förstår varför religion skapar krig.

Igår kväll iaf ringde det på dörren, sa till honom att inte öppna om det inte var någon han ville tala med. Han öppnar och utanför står Jehovas, de frågar om han har tid att tala, varpå han säger att han tittar på hockey. Det är väl helt okej, men sedan när de erbjuder honom tidningen vakttornet så säger han att han redan läst den och att det bara står en massa skitsnack i den sen slår han igen dörren framför näsan på dem.
Som sagt, jag tror inte på det de säger osv men jag ogillar sådan ohövlighet. Han hade bara kunnat skita i att öppna dörren för dem.

Annars tycker jag om min make en massa mycket, men igår gjorde han mig bara irriterad!

Idag har jag och glisen varit på BVC, han väger nu 5240 g och är 54,5 lång =) Växer så det knakar, nästa gång vi ska dit så är det sprutor som gäller.

Intensivt

Det kan man kalla de senaste veckorna. Vi har haft en hel del besök, det har varit trevligt, men ja skulle ljuga om jag sa att det varit lätt.
för två veckor sedan var Hanna, Molly, Klara och Frode på besök från Oslo. Max fick träffa sina fastar och kusin för första gången. Var en del häng på stan, hemma och en tripp till Kosta gjordes också. Hanna och Klara fick prova på glasblåsning, en julklapp från oss till dem. Det uppskattades, vilket var skoj =)
Max var superduktig och gjorde inte mycket väsen för sig. Det visade sig dock på söndagen att det hade varit intensivt för honom då han sov HELA dagen, han vaknade bara för att äta.
Nu i helgen hade vi Frida på besök från Stockholm. Hon och Max hade ett flertal moments och Frida fick rå om honom en hel del. Frida och jag hade lite egentid och shoppade på samarkand och gick på barnloppis. Träffar denna kvinna alldeles för sällan.
Nu i helgen så kommer familjen Wiklund på besök, fick ställa in förra gången de skulle komma då de var sjuka. Men nu ska det allt bli av. Oskar och Max är dock förkylda, se de har fått välja själva om de vill komma och i nuläget så gör de det =)

Max växer och frodas, vägde förra veckan 4800 och var 54 lång. Han ändrar beteende från dag till dag och har verkligen börjat visa egen vilja och en personlighet. Kräkas, "bråka" när han ska sova, äta på händerna, bli akut hungrig osv, det är kul att se detta, men det är också helt ok att bara vara tycker jag =)

Vi har ju också börjat på föräldragrupp, just nu är det babymassage som gäller på torsdagar. Än så länge verkar han gilla det, hoppas att det känns så för honom imorgon med. Det är också skönt att träffa andra mammor med ungefär lika gamla barn, man delar ungeför samma upplevelser och kan fråga varandra om saker och ting. Hoppas att det blir mammor man kommer umgås med =) Lollo och Mimmi ser man ju då och då dock! Sen så har vi ju inte haft tid på helgerna att umgås med folket som bor här, vilket det snart ska bli ändring på =).

Finns säkert en massa mer att skriva om, men just nu är det tilt. Håll till godo =)

RSS 2.0