Flyttstädning

Igår, söndag så var det upp med tuppen som gällde. Skulle hjälpa Lollo och Dansk att flyttstäda, det sista lasset till Nirrköping gick för dem igår. Kl 8.00 var jag på plats och attans vad det städades, det är helt sjukt vad mycket längre tid det tar att städa en vad man tänkt sig. Det var tur att Cissi kommit hem tidigt på söndagsmorgonen och kom för att hjälpa till. Hade hon inte gjort det vette tusan när vi hade varit klara. Idag fick vi iaf svart på vitt att vi gjort ett bra jobb då de fick G på städningen =)
Efter städning gick vi ner på stan, jag hoppas ju på att vi ska få fint väder igen och tänkte inhandla lite shorts. Shi, fick jag då Kappahl har slutat ha söndagsöppet på stan. Lite irriterad gick vi till HM och inhandlade lite kläder till Max i stl 74, han är snart där min "lilla " kille. Kände att han behövde nått nytt till min brors bröllop nästa helg. Hoppas de tinte är allt för stort bara.
 
Idag har vi inte gjort överdrivet många knop. Max var vaken x antal timmar inatt, pigg som en lärka och skulle inte alls sova. Första gågen var vid 00.00, somnade sen vid 01.40, vaknade flera gånger tills han blev pigg igen vid 03.40. Vid sextiden gav vi upp och Oskar gick upp med honom och jag fick lite sovmorgon. Oskar åt en skitpizza igår och har fått nån form av matförgiftning, där av hemma idag. På förmiddagen småsov vi lite och på eftermiddagen tog jag och Max en långpromenad i regnet, eller jag gick, Max sov. Hoppas på en lugn natt inatt.
 
Har lyckats träna lite idag också, känns alltid bra. Kl börjar bli dags för simning, så dusch och annat får vänta =) OS is the shit, haha
 
 

Överraskning

I några dagar nu har Oskar sagt till mig att han har en överraskning till mig, men att den inte har kommit på posten än. Då han sa detta i ett ögonblick när jag var lagom irriterad så trodde jag honom så klart inte. Inte fören jag hade paketet i handen och faktiskt fick öppna det. I den fann jag en ny telefon, en sony eriksson experia, en sån jag faktiskt ville ha! Våra telefoner har ju varit skit den senaste tiden, men jag har ansett att vi inte har råd med nya. Men, jag skulle ljuga om sa att jag inte var glad =) Måste bara lära mig den, sen jäklar! Oskar har bestämt att han ska ta min gamla så länge.
 
Idag har det inte hänt överdrivet mycket, trots att det är lördag. Vi har varit på citygross och storhandlat, samt "slagits" med pensionärer :P
Vi köpte en gudomligt god jordgubbstårta för endast 79 kr som vi tog med oss till Lollo och Dansk på en fika. Passar på att umgås lite med dem då de flyttar imorgon. Jag ska så tidigt som möjligt imorgon ta mig dit för att hälpa till att städa lite.
 
Nu ska jag se om mannen kan släppa min nya telefon lite och spela nått spel med sin fru,

Senaste veckan

har det varit mycket fint väder och vi har hängt ute en hel del Glisen och jag. Har verkligen försökt att klä honom och skydda honom med parasoll mot solen. Men det visade sig igår att jag visst inte lyckats helt med det då han var röd på armarna. Han verkade som tur inte lida av det iaf.
 
I veckan har vi varit i Linnéparken och "lekt" med Björn, Annika och Sindre. Vi har dagligen varit ute och titta på bilar och gungat. Problemet med gungorna i denna stan är att de är för stora för M, fatta hur illa konstruerade där. Han gillar det skarpt, men han får bara sitta korta korta stunder eftersom han faktiskt glider ut, eller tippar i 
dem.
 
 
 
 
 
 
Linnéparken
 
Gunga är kul
 
Igår kväll kom Hanna, Niklas, Molly och Emil på besök (M:s kusiner), det tog en sväng förbi oss när de ändå varit på Astrid Lindgrens Värld. Väldigt roligt för barnen, det tråkiga är att de kanske inte ses fören till jul. Så är det när de bor i ett annat land. De åker hemåt imorgon
 
 
 

Senaste veckan

har det varit mycket fint väder och vi har hängt ute en hel del Glisen och jag. Har verkligen försökt att klä honom och skydda honom med parasoll mot solen. Men det visade sig igår att jag visst inte lyckats helt med det då han var röd på armarna. Han verkade som tur inte lida av det iaf.
 
I veckan har vi varit i Linnéparken och "lekt" med Björn, Annika och Sindre. Vi har dagligen varit ute och titta på bilar och gungat. Problemet med gungorna i denna stan är att de är för stora för M, fatta hur illa konstruerade där. Han gillar det skarpt, men han får bara sitta korta korta stunder eftersom han faktiskt glider ut, eller tippar i 
dem.
 
 
 
 
 
 
Linnéparken
 
Gunga är kul
 
Igår kväll kom Hanna, Niklas, Molly och Emil på besök (M:s kusiner), det tog en sväng förbi oss när de ändå varit på Astrid Lindgrens Värld. Väldigt roligt för barnen, det tråkiga är att de kanske inte ses fören till jul. Så är det när de bor i ett annat land. De åker hemåt imorgon
 
 
 

Som vanligt

blir det en dal i skrivandet, vet inte varför. Vill verkligen skriva om det som händer i livet, men jag inbillar mig att jag inte har tid. Klart jag har tid, M sover tidigt varje kväll, skulle mer kalla det lathet och en lite uns av stress.
Det har varit veckor med en massa att göra, 30årsfest, bröllop och 30årsfest igen. Ska göra en kort kort resumé åt er, massa text, lite bilder.
 
Vi kan börja med Oskars 30årsfest som gick av stapeln 30 juni. Vi lånade Ola och Cissis hus och bjöd in en massa härligt folk. Det kom en hel hög av Oskars kompisar hemifrån och vi hade 6 pers boende hos oss. Det var en mycket trevlig dag med grill och skitsnack. Gick hem rätt tidigt med Max så han skulle få sova i lugn och ro =) I säng kom jag dock inte i tid då jag hade Emma med mig hem och vi snackade en hel del skit. Fick tvinga mig i säng =)
Oskar fick en massa kul i present, bilbana (som används flitigt), biobiljetter, def leppard lpskivor, presentkort m.m Han var iaf helnöjd med allt!
 
Den veckan gick fort och sen var det dags för helg igen 7/7 då bröllopet mellan Helen och Lehrner gick av stapeln i Öjaby. Måste säga att de har en fin lite kyrka =) Det var en trevlig vigsel och en trevlig bröllopsfest. Vi kom hem vid 23.30. Max var med oss hela kvällen och skötte sig ypperligt =) Han kan (än så länge) bete sig vår pojk.
 
På måndagen fyllde sedan Oskar år på riktigt, det firade med att ge honom fina presenter på sängen, en tröja med " världen bästa pappa" från M och av mig fick han två biljetter till Sabaton och Raubtir i Kalmar i Nov. Väl uppe ur sängen bjöds det på ägg och bacon. På kvällen gick vi ut och åt med Ola, Cissi, Dansk, Lollo och Daniel på Akropolis och åt sedan en god efterätt hemma, jordgubbstårta =)
 
Sen bar det av mot Säffle senare i veckan för att träffa alla syskon, barn, mormor, svårmor och svårfar mfl. Vi firade där Oskar än gång till med grill och jordgubbstårta. Anser att han blivit alldeles för bortskämd den senste månaden :P Han fick bla en hotellvistelse i Stockholm av sina syskon i anslutning till Stockholm Beer and Whiskeyfestival samt pengar att spendera där av moster, morbror och kusiner, tackar vi ödmjukast för. Han fick tidigare presentkort av Sabba för att köpa biljetter, så resan blir nästan gratis. Då vi inte har gott om pengar så är vi (eller ja det är ju Oskars presenter) glada för det. Vi ska ha barnvakt en hel helg, undra hur det kommer gå?
 
Säkerligen bra, bara jag som är nojig.
 
 

Fredag

Dagens mål var att hitta nått till klänningen som jag ska ha på bröllopet imorgon. Kände mig inte helt positivt när jag tog min son och begav mig ner till stan för tredje gången denna vecka. Hade kollat lite på indiska tidigare i veckan och såg att de hade en massa sjalar på rean, vill egentligen inte ha en sjal eftersom det ändå inte täcker armarna tillräckligt. Dock insåg jag att jag inte skulle hitta nån kavaj eller liknande,så det fick bli en sjal. Är inte helnöjd,men Oskar säger att det ser bra ut. Men å andra sidan, som han själv sa, spelar det egentligen ingen roll vad han säger, jag måste känna att det känns bra. Som sagt, inte helnöjd, men det får duga.
Har även försökt att hitta nått passande till min son, det har ju inte heller varit det lättaste. Det finns hur mycket fina tjejkläder som helst,men när det kommer till pojkläder så verkar det inte som om det är mening att de ska få vara lite finklädda. Jo, det finns, shorts och kortärmat. Till det här bröllopet passar inte det, då det faktiskt inte är vidare värst fint väder. Har varit i alla affärer som har barnkläder minst två gånger och ändå inte fått med mig nått. Det enda stället jag inte tittat på är Krokodilia, av ekonomiska själ har jag inte gått in där. Får väl kanske ta en liten titt där imorgon när vi ändå ska ner på stan imorgon.
 
Oskar är iväg och hämtar Dansk nu och jag sitter och glor på den gamla klassikern Macken, snacka om nostalgi. Dansk och Lollo flyttar i slutet av månaden, så det blir inte länge till vi har dem kvar här.De drar ju som bekant till Norrköping. Ni som har läst min blogg de senaste året vet ju att jag tjatat på min man om att flyttat dit, är lite avis bara :P

Sitter

med en skål med fantastisk goda jordgubbar och vattenmelon. Det förtjänar jag efter ett gympapass på fiskis =) Var iofs tvungen att ta mig en smörgås också, men så är det ibland. Har försökt att äta så lite bröd som möjligt sen efter graviditeten, då jag levde på bröd. Innan så åt jag knappt nått bröd, så på nått sätt var det en hel omställning för kroppen när jag började med det, kunde bli till frukost, lunch och middag. Idag blir det nån skiva om dagen, men så får det vara.

Annars har det varit en dag med lite irritation från mitt håll. Vet inte riktigt varför, men kanske beror det på att jag går runt och är lite stressad över att inte ha klar min outfit klar till lördagens bröllop. Jag har köpt en fin klänning, armlös,vilket innebär att jag vill ha nått att skylla mina armar med ( de blev extremt stora efter graviditeten) och jag har verkligen inte hittat nått. Klänningen är svart och beige, men inte "vanligt" svart och beige vilket gör det svårt att hitta nått som passar. Måste verkligen ner imorgon och hitta nått, annars vet jag inte vad jag ska göra :(
Sen har inget gått min väg idag, det har krånglat med det mesta. Småsaker, men många småsaker gör det till en stor grej.

Max har varit Max, lekt, velat vara mycket hos mor sin, ätit gofika (bananer och jordgubbar) Vi har även börjat med tittut idag och han älskar det. Skrattar gott =) Han får sin mor att må mycket bra.

Nu blir det frukt och sen hopp i bingen

6 månader

har det nu gått sen vi fick hålla vår son för första gången, tänk vad tiden har gått fort. Han utvecklas ständigt vår stora pojke, han äter nu gröt, snart välling helt, sov ganska bra, pratar massa och är mycket bestämd. Vi ser små förändringar varje dag och det är härligt. Visst hade de första månaderna sin lilla charm, han sov gott på en, sa inte så mycket, utan hängde bara med. Man mös med honom på ett annat sätt, nu vill han sällan mysa utan ska sitta, stå med mera. Detta ska iaf firas med att sittdelen på vagnen ska invigas idag. Försökte få Oskar att köpa en tårta, men an envisas med att det är mest jag som vill ha och inte Max, förstår inte vad han fått det ifrån :P

Max och jag har annars tillbringat flera timmar ute på stan idag. Vi träffade upp Sabbacus vid Askelyckan för lite kaffe, därefter tog vi en tripp mot Bländapassagen där vi satte oss på uteserveringen och åt och drack gott. Fick även sällskap av Fazilla, var länge sen vi träffade henen. Hon agerade lite barnvakt åt Max, höll honom, försökte söva honom, mata honom. Det är skönt att Max än inte är rädd för fölk. Det kan då tyckas att de inte vore några problem att lämna honom hos nån barnvakt, men det gör vi faktiskt inte. Vill ändå att han ska träffa personerna rätt ofta, för hans och för vår skull. Vi ska alla känna oss trygga i det tycker jag.

Fick även ett sms från min kusin Ullis, hon fick sitt tredke barn och äntligen blev det en flicka i familjen. Det är dåligt med det, tycker mest det är gossar som föds. Både i släkten och bland våra kompisar, det är inte många flickor här inte. Max har iofs en flickvän i Sthlm, så han har sitt på det torra :P

RSS 2.0