Pepparkaksbak...

hann jag med igår. Har inte riktigt gjort upp allt än. Köper city gross egengjorda deg, den är grymt god. I normala fall köper jag inte färdig deg eftersom de oftast är goda om de inte är gräddade, men denna deg gör sig bra "rå" som gräddad =) Så nu har vi pepparkakor för ett tag framöver, Oskar får nog ta med sig lite till jobbet till och med.
Jag ska ju försöka undvika att äta alldeles för många ;)

Fick ett positivt besked från en instans på försäkringskassan iaf. I ett tidigare inlägg berättade om att de krångla som attan kring allt som hade med mina anställningar att göra. De pappren som jag skickat in dög inte och att de absolut inte skulle räkna varken si eller så, att anställningen var tvungen att vara si och så lång, att jag inte kunde komma med några förslag om hur hon skulle räkna osv. Nu ringde hon igår och berättade att hon nu att kollat igenom allt igen och att det som var mest fördelaktigast för mig var att räkna på de tre sommarmånaderna som jag jobbat under 2009. Gången innan sa hon att hon inte alls kunde räkna från 2009, men nu gick det och jag är rätt nöjd med SGI:n hon kom fram till. Nu är det bara att sätta sig ner och ansöka om föräldrapenning och ser hur mycket det kommer att krångla där. Fattar inte att det ska vara en sån djungel.

Idag har jag även fått inse att det snart är kört att gå i trapporna på jobbet samt köra bil. Det känns skitlöjligt att snart inte kunna göra sådana enkla saker, men nu är det bara 5 veckor kvar och gilla läget är nått jag måste göra.

"Kan hända...

att du måste få lite blod intravenöst då du inte kan äta järntabletterna"

Dagens dom hos barnmorskan, hon ska imorgon överlägga med läkaren och se hur vi ska göra med mina dåliga järndepåer. Kan säga att jag hellre tar en blostransfusion än att utsätter mina tarmar för mer. Det gör så pass ont att jag inte vill att bebisen ska röra sig och då är det f*n illa!
Annars blev jag mest besviken över att jag gått upp 1 kilo mer denna månad än vad jag gjort de andra månaderna. En bidragande orsak kan ju faktiskt vara att jag inte pallar att gå så mycket nu, att gå till jobbet och dess trappor räcker säger kroppen.

Oskar tyckte annars att dagens föräldragrupp var riktigt bra, handlade om anknytning och "livet efter födseln". Då jag har haft en bitter dag så tyckte jag mest att det var saker som jag hade koll på och rätt självklara grejer. Dock vet jag (via jobb) att det vi gick igenom inte är självklart för alla, så visst är det bra att ha en genomgång på det.

Ska ta och ta tag i det där med julgardinerna nu tänkte jag, stryka is dock not the shit! ;)

Det här med att vara....

gravid och sitta stilla är inte my cup of tea. Snacka om att ha svårt att acceptera att jag inte kan göra så mycket längre. Det har tagit evigheter att försöka julpynta idag, frustrerad till max. I normala fall är jag väl inte den som överanstränger mig, men nån måtta får det vara på stillasittandet. Har även svårt att acceptera att jag är så trött,

"P: Hur f*n kan jag vara trött!? O: Du är gravid, fatta det!" Som sagt, det är inte lätt just nu, haha.

Helgen har varit ovanligt lugn skulle jag vilja säga. Fredagskvällen ägnades åt att tvätta samt en massa dataspel för O. Han har haft några timmars date med det nya star wars spelet som släpps snart.
Lördagen blev lite småshopping, högklassig fotboll samt inflyttningsfest hos Ola och Cissi. De har ju bara bott i huset i ett år, så det kanske var på tiden. Träffade lite folk som man inte sett på länge, mycket trevlig kväll. Slutadet rätt tidigt för oss då O skulle upp och jobba idag och jag hade lite småont här och var.

Söndag och pyntande då då samt en fika med Lollo och Dansk. Det händer inte alldeles för ofta, får passa på när det går.

Veckan gick ju annars i "Petra använder saker och de går sönder! tecken. Först var det ju damsugaren som jag hade sönder och två dagar senare höll mikron på att börja brinna. Snacka om att man har dålig karma kring elektronik. Försökte febrilt leta efter kvittot då mikron inte ens är ett år gammal, men icke. Ringde hem till far i hopp om att han hadet kvittot, tveksam dock. Sen var han snäll nog och informerade mig om att den troligtvis var köpt på onoff. Och finns onoff? Svar nej, snacka om irriterande. Måste ha en mikro, man är inte hel utan den =)

Nej, nu blir det sängen. Imorgon är det dags för sista föräldrakursen samt ett barnmoskebesök.

Why!?

"Bli backhoppare! När värken börjar - ställ dig i spåret och åk fortare och fortare tills du lämnar backen och flyger över värkens topp. Håll balansen när du svävar utan något under fötterna. Glid ned och landa mjukt och tryggt "

Detta är ett utdrag ur Signekursen, avslappningsövningar inför förlossningen. Det finns säkert många som hjälps av att tänka som en backhoppare osv, men allvarligt!? Känner att det verkligen inte är nått jag kan ta till mig, och då är det inte det enda man jämför avslappning och förlossning med.
Vi har i veckan varit på två föräldrakurser, mycket prat kring fokusering, avslappning och smärtlindring. Det kändes som att jag var rätt så bra förbredd redan innan dessa kurser, men det har nog varit bra för Oskar. Han har nu lärt sig att "andas med värken", riktigt seriös var han. Jag kände väl att andas i grupp inte riktigt var min grej, det var inte min grej att ha en karl andandes i örat aphögt heller! Han tyckte att jag inte riktigt tog andningen seriöst, jag hävdar motsatsen ( även om jag inte andades i grupp)

Annars har jag i veckan lyckas ha sönder dammsugaren, till O:s förtret och ja, jag känner väl själv att det var lite onödiga pengar. Vi gav oss i alla fall iväg till MediaMarkt för att köpa en och vem är det inte som kommer fram till oss. Jo, en av deras bästa försäljare som vi ALLTID lyckas få på halsen, han är helt sanslös (sanslöst bra) Så man får vara stenhård mot honom och verkligen inte ge med sig om man vet vad man vill ha. Vi kom hem med en eletrolux med 13 meter slapp, äntligen slipper jag byta sladd hela tiden.

Idag bar det av ner mot stan efter jobbet, ville se om jag orkade gå till stan, göra mina ärenden och sen gå hem igen, men icke. Det blev en ytters kort runda med apoteks- och HM besök och sen bussen hem. Har inte åkt buss en enda gång sedan vi flyttade till norr för snart 3 år sedan, så det var väl på tiden.
Väl hemma blev det lite skitsnack med Frida, vilande, lagande av mat och tillslut en rensning och tripp till tippen med grejer från förrådet. Nu ska vi bara få lite ordning där nere också, det är ett jävulstyg att ha stort förråd. det går in alldelse för mycket skräp.

Annars har det säkert hänt massor, tänker varje dag att jag ska blogga, men det går bara inte. Sen drar jag på det och det känns tillslut onödigt att blogga för att det går för långt tid. Gillar ju själv att läsa bloggar som uppdaterar sig varje dag.

Möhippa

I fredags kväll satte vi oss i bilen för att styra kosan mot Göteborg och Rickard. Han agerade hotell åt oss under helgen då jag skulle på möhippa i Kungälv för allas vår Idas som ska gifta sig om tre veckor.
Vi överraskade fröken Persson vid 11 snåret, därefter bar det av till Marstrands havshotell för en lugn lunch, relaxande i spa samt lite behandling. Den blivande bruden fick en ansiktsbehandling. Själv tog jag hand om mina fötter en liten stund.
Det "elaka" som Ida fick göra på plats var att testa den iskalla hinken, hon fick en massa kallt vatten på sig helt enkelt. Tur att resten av stället var varmt =) Finns tyvärr inga bilder innifrån spastunden, men det var hemskt trevligt.
Efter detta bar det av till en av tjejerna för lite byte av kläder och fix av hår, därefter gick vi ut i Kungälvs kvällen för att få i oss lite god mat. Kvällen avslutades sedan hemma hos Ida. En lugn och stilla möhippa med mycket skratt.




På söndagen fick jag sedan lida för att jag hade haft trevligt, Plupp tyckte att jag ansträngt mig lite för mycket och var noga med att meddela mig detta. Fick iaf en tur på IKEA innan vi åkte hem och inhandling av det sista inför nedkomsten.

Veckan i sig kommer att vara lugn, öppet hus på jobbet imorgon, massage på onsdag kväll, hockey på fredag kväll (växjö-Djurgården) och sen lite fix till helgen.

Att raka..

benen är inte lätt när man är i åttonde månaden. Om man inte var speciellt vig innan graviditeten har det ju inte blivit bättre nu. Tror jag lyckades rätt hyffsat =) Nu tänker ni "varför överhuvudtaget ger hon sig på det, lite hår på benen skadar väl ingen" Nej, oftast bryr jag mig inte, men idag så kändes det som en sån dag helt enkelt. Det lär ju inte ske på ett bra tag nu iaf ;)

Veckorna går jättefort, imorgon har vi bara 7 veckor kvar till beräknad förlossning. Vi är verkligen spända och lyckliga över att snart ha den lille/lilla hos oss. Väldigt spända över att se om det är en pojke eller flicka. Vet inte om jag skrev i mitt förra inlägga om Fridas kommentar angående våra, vad vi anser är, neutralt inköpta kläder. "Nej, Petra jag kan ju inte påstå att ni har köpt neutrala kläder!" Hon tycker att vi har handlat lite mer åt pojkhållet. Jag hävdar att det blir en pojk, så det gör inget. Även om de faktiskt är NEUTRALA :P

Har hunnit med att åka ut till Huseby julmarknad och handlat samma sak som alltid. Korv, chokladbollar och Ölandsost. Lämnade Oskar hemma och jag tror att det för en gång skull ledde till att inte så mycket pengar gick åt. Sällskapade med Cissi istället. Lite tjejtid är allt bra ibland =)



Veckan, helgen, dagen...

Jobb och höstlov förra veckan. Jag fixar inte att vara ledig, ni andra tänker säkert att det låter helt sjukt, men så är det. Jag är van att jobba jämnt och vill jobba. Jag har inte haft så mycket ledigt sen jag pluggade i Örebro, det är några år sedan. Det är fortfarande svårt att ställa om, faktiskt. Jag vet att jag måste eftersom jag nu har börjat få mer problem med foglossningen, men helt går inte. Det finns mycket att plocka med och folk att träffa.

Hade bästaste Frida och lilla Lykke på besök i fredags. Det är alltid välbehövligt med lite Fridatid. Vi gick ner på stan och jag fick bjuda henne på en födelsedagslunch samt en god halloweenbakelse till efterrrätt =) Sen var det mycket snack under resterande av tiden hon var här. Vill egentligen ha henne närmare, men hon envisas ju med att bo på landet ;)

På fredagskvällen kom sedan Sanna och Krister för att umgås med oss under helgen. Alltid lika kul att ha dem på besök, händer ju inte att vi ses alldeles för ofta, vilket är trist. Fredagen slutade tidigt för mig, strax efter att Sanna och Krister vunnit i TP. Fast enbart för att de spelade i lag, alltså fuskade! Nej, jag är ingen dålig förlorare, bara liiite bitter.

På lördagen hade vi en kort, men trevlig visit av Sofia och Niklas, En timmes skitsnack och fika, sen begav de sig hemåt. Sen var det sedan dags för maskerad hos Sabbacus och Patricia. En trevlig, lugn, hemmafest med lagom mycket folk. Lyckades hålla mig på plats till tolvsnåret, mäkta imponerad av mig själv *klapp klapp*



En liten blandning av foton från kvällen. Visst är alla snygga? klicka på bilden för stor bild...

Jo, nått annats som hände på lördagen var att vi testade att tvätta en maskin tvätt. I tron om att den var som den skulle så gick vi iväg ner på stan medan den tvättade. När vi kom hem och jag kliver in i badrummet så upptäcker jag en tvättmaskin som har fallit ner på golvet, hoppat runt liggandes och haft sönder tröskeln. Tvätten hade iaf centrifugerats :P Ställde tillbaka maskinen och testade igen, den hoppade som f*n rent ut sagt. Inget som är möjligt i en lägenhet direkt. Idag ringde Oskar till försäljarna, de frågade genast om det var en Bosch vi köpt, vilket det faktiskt var. De rekomenderade oss att ta bort några plastbitar med cp långa skruvar som sitter bakpå maskinen, och vips så var det inget problem att centrifugera. Helskumt..

Vi har även idag varit på första öppna föräldraföreläsningen, handlade om förlossning. Helt ok, men det var inte så mycket som jag inte redan visste som togs upp. Fast det var mycket bra information till karlarna kan jag tycka.

Efter detta långa inlägg så ska jag åter gå tillbaka till fotbollsgalan och fortsätta irritera mig på att Zlatan får priser.

Glukosbelasting

Så igår var det dags för glukosbelasningen som jag nämnt tidigare. Utan mat och dryck (samt morgonkaffe) äntrade jag MVC:s dörrar och fick äntligen dricka nått. En härlig glukosblandning, lagom god, men det var vätska. Sen var det bara att sitta och vänta i 2 timmar. Som tur var hade vi en tid hos barnmoskan samtidigt, så det kändes inte som alldeles för länge.
Jag ställde alla mina tusen frågor, fick samma svar som alltid, det är normalt. Lagom trött på ordent normalt, jag vill ha förklaringar på allt. Fick nöja mig med normalt iaf. Blodtrycket var längre än sist, inte konstigt att jag känt mig lite snurrig. Visst, det är lågt i normala fall, men det här är ju löjligt. 141 slag i minuten och en lagom växande mage. Gått upp två kilo till på 4 veckor, men jag är helnöjd med det =)
Efter detta var det åter dags att sätta sig och vänta... Svaret efter två timmar var iaf positivt, ingen diabetes, nice.

Annars så går mina dagar åt att vara raslös nu under lovet, jag går på stan, träffar folk (Lollo), plockar bland alla saker och försöker få i ordning på livet innan Plupp kommer =Jag får ont, jag blir arg och kan inte sova. Vila! I wish I could, svårt fast jag vet att jag behöver det.

Idag har jag iaf inte gjort såå mycket på kvällen, Oskar har satt ihop spjälsängen och jag har tittat stöttande på. Tack mor och far för den, den blev bra efter en hel del pysslande.


RSS 2.0