vintertid

Nu är det officiellt vinter. Jag hoppas på så där på -5 grader hela vintern med ett vackert liggande snötäckte på marken, kan man få det?

Tänkte att jag skulle uppdatera hela veckan, ge mig själv den utmaningen, men icke. Som ni märker har jag inte lyckas med denna utmaning. Ni hade nog inte stått ut med mina inlägg, det har varit en helvetesvecka utan dess like. Humörsvängningar till tusen, irriterad, arg, sur, gnällig och tårögd samtidigt som jag har haft sammandragningar och ont i magen. Detta mina vänner = en dålig vecka för mig och en superjävlig vecka för Oskar. Stackarn har fått ta mycket skit! Snart över dock får vi hoppas, är nu i v. 31 så det går fort fram nu.

Veckan har annars innehållit, förutom jobb, fika med Mimmi. Träffade henne i torsdags för en fika på Broqvist, bäst att passa på innan hennes lilla bebis ploppade ut. Hon kom direkt efter en härlig svepning hos barnmorskan. Vi snackade en massa skit och gick som vanligt en sväng på stan.


Igår fick jag detta mms från henne. Lilla Emelin föddes lördag morgon 04.53, 48 cm lång och  vägde 3272 g. Grattis till Fredrik och Mimmi

Vi får väl även säga grattis till Ola Karlsson och hans Maria som i fredags fick en liten son!

I veckan har det även ihandlats en diskmaskin och en tvättmaskin (tack Keyserfamiljen) till detta hushåll. Oskar har haft lite problem med installationen av dessa ting, när diskmaskinen skulle startas så var det mycket vatten på ställen där de inte skulle vara, det saknades delar till dem båda osv. Idag ska vi se om vi får igång tvättmaskinen till fullo, Oskar måste leka med el och det kan ju gå hur som helst.
När han pysslar med det tänkte jag nog försöka sätta ihop spjälsängen (tack mamma och pappa), jag är dock tveksam till om jag har tålamod till det. Kommer förmodligen sluta med att Oskar får fixa det själv...

Idag säger vi även Grattis till Frida som fyller hela 28 år idag, gamla bruden ;)

Gah!!!

Vet inte om jag skHaa skratta eller gråta efter dagens besked. Har varit i kontakt med löneadm. på kommunen för att se efter hur det ligger till med mina LAS dagar.

Fick då detta svar:

jag har tittat på dina uppgifter och när din nuvarande anställning går ut (den 21 december 2011) kommer du att ha följande las-dagar:

LAS-tid totalt (kvalificeringstid för företrädesrätt till återanställning)                                   664 dagar

Vik-tid (kvalificeringstid för konvertering av vikariat till en tillsvidareanställning)            87 dagar

AVA-tid (kvalificeringstid för konvertering av AVA till en tillsvidareanställning)               430 dagar


Då var ju så klart min fråga varför inte alla de 664 dagarna räknades på tillsvidareanställningen (eftersom det är så många dagar jag jobbat i kommunen. Fick då svar att: Det gäller alltså inte för timanställning, där man tjänar in LAS-dagar men inte kvalificerar sig för vik- eller AVA-dagar.
Snacka om att jag blev paff, kollade ju detta i våras och fick inte alls detta till svars. Så det året som jag jobbade mer än heltid inom kommunen räknas alltså inte! Snacka om att göra det krångligt för att inte vara tvungen att ge tillsvisareanställning.

Nog om detta och till något roligare, Ullared! Mannen min och jag åkte dit i onsdags för att inhandla det mesta till Plupp och vinterjacka till mig. Inte alls mycket folk, så det var skönt. Hittade dock inte allt jag skulle, tycker nog att deras utbud på barnkläder har blivit sämre. Inte de större storlekarna, men de små. Fanns inte mycket alls att välja på, inga mössor och vantar till minismå hade de heller. Och inte hittade jag julklappar som passade eller en vinterjacka till mig. Men visst hittade vi mycket med, vi blev ju 6000 spänn fattigare så.. =)


Dessa små nallar hittade jag, kunde inte låta bli att köpa. En united och en Arsenal nallen till Plupp. Oskar kunde inte låta bli att byta kläderna på dem, Arsenalnallen var ju tvungen att ha rött hår och tuppkam =)

Idag tvättas det barngrejer, det är ju bara 10 veckor kvar. Tänker att tiden kommer gå fort och då känns det skönt att ha allt gjort.

v. 30 (29+1)


Lördagsmorgon

För att vara helg så har jag nästan haft sovmorgon, 07.15 gav ryggen helt upp och det fick bli en kopp kaffe i min härliga fåtölj. Ska säga er att det är klart det bästa (och dyraste) köpet på bra länge. Den har räddat många nätter och dagar. När jag var till Stockholm förra helgen längtade jag hem till den =)



Fredag igår, jobb, möte och sen en härlig långfika med Mimmi. Som vanligt träffades vi på Broqvist, dels för att det är lung och dels för att det är sån skön service där. Bordsservering är det inte många ställer som har idag. Vi snackade om det mesta, men så klart blev det mest barnsnack då Mimmis leveransdatum är om 2 veckor. Det är intressant att höra andras upplevelser och tankar kring hela graviditeten och det runt omkring. Tog en tripp till HM också, vill gärna hitta ett par byxorn till mig, men det var lika svårt som vanligt. Måste tillägga, för att vara i v 38 så har kvinnan speed i benen, hann fan inte med överhuvudtaget haha. Då ligger hon så där 10 veckor innan mig, galet vad olika personer kan vara i sin graviditet.

Idag så får vi se vad som händer, vi har inga direkta planer. Vill tvinga ner Oskar på stan för att kolla in höstmarknaden, men vet inte om jag kommer lyckas. Kommer vara galet mycket folk på stan, vilket det var redan igår.

Måste ge lite cred till min man för igår, han ringer hem och frågar vad vi ska äta. Jag är som vanligt inte sugen på nått och han erbjuder sig att åka ner till stan och handla mat (sushi till mig och pasta till honom) Varnar honom att det är lite mycket folk på stan innan han åker från jobbet. Efter ca30 minuter får jag ett sms som säger att han äntligen funnit en parkeringsplats. Efter ytterliggare 20 minuter får jag ett sms till där han meddelar att han nu är fast i en bilkö. Efter en timme är min kära man hemma med maten och är så där lite lagom irriterad över det faktum att det var mycket folk och inga parkeringar på stan. Jag hade själv aldrig kört ner dit kan jag säga! Men maten var god och han fick ett par pussar för besväret =)

Promenad?!

Nyss hemkommen från jobbet, solen skiner och det är småkyligt ute. En perfekt eftermiddag för en liten promenix, om.. det inte vore för att jag har lite ont i magen. Lite sammandragningar och lite magproblem gör att fåtöljen lockar mer. Så klart vet jag också att en promenad piggar upp lite, man måste nästen passa på eftersom det mestadels regnar.

Den senaste tiden har det varit full rulle med det mesta. Kommer inte att kunna klämma in allt här. Då tänker ni säkert " om hon uppdaterade lite oftare så..." :P'

I torsdags åkte jag till norrköping med mina härliga kollegor för att sedan på fredag vara på Marieborgs folkhögskola på ett lite studiebesök. De har en linje där för personer med högfungerade Asperger. Verkar vara en bra linje och de elever vi fick träffa gav också det intrycket. De inriktar sig inte på att de ska klara en massa betyg, utan lära sig att leva i samhället. De har mycket diskussioner kring vardagliga situationer som uppkommer och hur de kan hanteras. De bor på internat och får där rå om sig själva samt umgås med "normala" (om det nu finns nått som heter det). Det är svårt att ge en rätt bild av stället så här i bloggen, men det var väl värt besöket =) Läs gärna om folkhögsskolan!

På fredagen kom Oskar och hämtade mig i Norrköping för vidare färd till Stockholm. Där det åter igen var dags för öl och whiskeymässan ute i nacka. Av förklarliga själ följde inte jag med ut till mässan, men Oskar hade haft det trevlig och smakat på mycket gott =) Jag spenderade lördagen med B-T, snacka skit, gick i gamla stan, fikade med Frida samt letade frenetiskt efter en bra restaurang att äta på på kvällen. Och vi hittade den =) Mätta och belåtna gick vi till hotellrummet, glodde på tv samt inväntade killarna. Skön dag med andra ord!
Nästa år räknar jag själv med att få åka på mässan, mamma får vara barnvakt =)

Nej, nu ska jag bege mig ut. Ha en skön eftermiddag alla.

RSS 2.0