Do not know where to start..

Det har gått ett tag sedan jag skrev här. Har tänkt varje dag att jag ska in och uppdatera, men sen blir jag så satans lat att det helt enkelt inte blir av. Hade ju lovat att blogga igår, men det var fan en dålig dag och lusten infann sig inte. Frida var dock så snäll och påpekade detta för mig att jag nu blir illa tvungen att knåpa ihop nått ;)

Det har varit lite småsaker som hänt, tänkte att jag mest skulle förmedla dem i bilder. Det blir lite mindre att skriva och lite roligare att titta på bloggen för er.

Förra torsdagen (22/9) firade jag och Oskar 5 år. Vi har bara firat det en gång och det var första gången på öl och whiskeymässan i Sthlm 2007. Sen har vi helt enkelt åkt tillbaka dit varje år och det har blivit lite av en symbol för "tillsammansdagen" I år skedde det enbart av EN anledning och det är just den att jag är på smällen och inte kan gå på mässan i år. Följer givetvis med upp till Sthlm, men jag pinar mig inte och går runt på mässan när jag inte får dricka nått. Där går gränser för vad jag utsätter min längtan för!


(klicka för större bilder)

Så, började med att jag gjorde en lite bordsdekoration som gick lite i höstens tecken (blev väldigt nöjd faktiskt) Oskar visste inte om att jag skulle bjuda honom på middag och blev glatt överraskad. Och jag blev glad över de fina blommorna han kom hem med, han vet att jag verkligen nöjer mig med BARA en bukett. Det bjöds på laxtoast till förrätt och hemagjord potatisgratäng med kött och rödvinssås till huvudrätt, samt vaniljkesella med frusna bär till efterrätt. Kan meddela att vi blev lagom mätta den kvällen! Film och hockey stod sedan på kvällens agenda.

På lördagen samma vecka åkte vi ner till Bromölla för att hälsa på min brorson Kelian och hans mor Sara. Det blev några timmar av lek =) Han är så himla söt den pojken, det är trist att vi inte ses mer än vad vi gör :( Gav Kelian en av de bästa presenterna ever (enligt mig), en apa som skrattar och fiser. Alltså ni kan inten fattar hur sjukt rolig den är! Har den på mobilen och skrattar varje gång jag lyssnar på den. Kelian blev dock inte riktigt lika förtjust i den.. Han lär sig nog =) Till hans bor förtret. Bror Daniel och hans tjej Sandra hade åkt från Sthlm för att umgås med Kelian, så vi hann säga hej till honom innan vi åkte hem




I tisdags hade vi invigningsfest på jobbet, vårt Resursteam har flyttat och det skulle så klart firas med pompa och ståt. "Chefen" klippte band och vi skålade i "skumpa". Vi åt en massa god mat och hade en musikquiz från stenåldern. Måste alltså tillägga att de andra är en aning äldre än mig ;) (förlåt) Då jag inte bett om tillåtelse att lägga upp bilder på den merverkande får ni nöja er med en matbild =)



I övrigt går mina dagar åt att vara bitter och trött. Ni som säger att vara gravid är det bästa som finns ni kan kyssa mig i röven. Visst, det är härligt att veta att man har ett liv inom sig, men det är för sjutton inte roligt! Jag dessutom som är hypokondriker och kontrollfreak har rätt svårt för detta. Oskar får stå ut med mycket nu, men å andra sidan är ju allt HANS fel ;)

Nu blir det promenix i det fina vädret!

Två dagar av derbyn

Måndag och tisdag kväll har jag suttit klistrad framför tv:n. Det har varit två härliga derbyn mellan Djurgården och AIK. Så klart har ju Djurgården vunnit båda, det skulle ju inte kunna gå på nått annat sätt menar jag :P Kan dock se det hela lite obejktivt och faktiskt säga att AIK spelade bättre i både fotbolls-och hockeymatchen, men att Djurgården hade tillräckligt bra försvar i sina respektive lag. 
Fotbollsmatchen i måndags blev i andra halvlek en liten besvikelse, om man ska se till supportrarna. De första tio minuterna av matchen var klackarna tysta för att protesetera mot svenska fotbollsförbundet, en ok aktion som var överenskomment klackarna emellan. Men den andra överenskommelsen som startade när andra halvlek blåste igång störde mig rejält OCH gjorde att manifestationen i första halvlek var som bortblåst. De beslöt att samtidigt tända bengaliska eldar och matchen avbröts för en stund! Varför!? VAd tänkter man med när man gör så? Det förstör ju bara och leder fan inte till nån nytta överhuvudtaget.
Det dåliga i detta läge var att arrragörerna hade hört ett rykte om att detta skulle ske, kanske skulle man visiterat klackarna lite mer innan match!? Det får ta den tid det tar, de får missa delar av matchen, inget mer med det. Varför sådan feghet!? Stör mig mycket på detta, bara så ni vet!
Kolla länken nedan, så borde fotbollsförbundet göra.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/turkiet/article13655742.ab

Annars har det varit mest lugnt, har varit förkyld och mest gjort ingenting. Måste kanske ta tag i saker i livet, men det får vänta till imorgon tror jag :P


Det ska börjas i tid med Plupp, han/hon behöver lära sig vilka färger som är de rätta. Vet att min maken inte riktigt håller med mig där :P

Eftermiddagskaffet...

rinner ner i strupen och smakar fin fint. Sitter och filosoferar lite och surfar runt innan det är dags att bege sig mot jobb nr 2. Har inte varit där på bra länge, så det ska bli skönt att komma dit. Kommer vara en aningens ringrostig, men va fan =)

Kaffet är idag inte bara ett "jag måste ha min dagliga dos koffein" utan även idag " jag måste ha en stor dos koffein för att vara vaken" dag. Sov apilla inatt igen och gick upp vid fem snåret. Fattar inte varför, för jag hade en jobbig dag igår och var jättetrött, kroppen ville absolut inte slappna av.
Sov även för första gången med gravidkudden jag beställt, i hopp om att den skulle få mig att ligga lite mer stabilt, men ack vad fel jag hade. Klart jag måste ge den en chans till, men inatt var den mest till besvär. Tur att den inte var jättedyr och tur att den går att använda till annat sen.



Elitserien drog igång igår också, mycket nice. Vi har numera möjlighet att titta på matcherna, vilket är ett problem då vi hejar på olika lag. Så, igår så skulle första fighten gå av stabeln mig och Oskar emellan. Jag måste tyvärr meddela att det inte blev nån fight, kanalen som visade Djurgården funkade så klart inte. Fick tipset att Oskar kanske manipulerat tv:n, tror att den personen kan ha rätt faktiskt ;) Så, Oskar fick se sin match, *suck*

Nej, nu ska jag ta tag i mitt liv och fixa lite här hemma..

Morgonblogg

Det är nog första gången som jag satt mig här innan jobbet, tänkte att jag skulle försöka få in lite småinlägg nån gång ibland iaf. Det är alltid lättare att göra på den bärbara datorn, men den är ju rätt ofta upptagen. Konstigt eftersom den är MIN!
Idag har jag (intresseklubben anteckna nu) en bad bad bad hair day, den är inte av dess like. Så illa att jag nästan skulle kunna ringa och sjukanmäla mig. Ja, ni läste rätt! Jag hatar att ha dåliga hårdagar. Just nu funderar jag på varför jag klippte av mig håret, det går ju ändå inte att fixa efter ett par veckor och detta visste jag innan. Suck, ibland blir man bra trött på sig själv.

Sen har sömnen varit näst intill obefintlig inatt, vid fyratiden gav jag upp, dels för att kroppen strejkade och dels för att Oskar snarkade som en gris! Så idag har Oskar fått uppdraget att åka till babyproffsen och kolla hur mycket en gravidkudde kostar, för det här med vanliga kudda överallt funkar inte. Fick tipset från Linda, hon sa att det var det bästa köp hennes man någonsin gjort till henne. Får se om jag håller med, men det är värt en chansning, oavsett pris. Måste ju för farao sova för att kunna leva om dagarna.
Sen var jag på massage igår och det resluterade i en massa ömhet (som så klart uppkom inatt). Eftersom jag numera bara ligger på sidan så har härliga muskelknutar uppstått och dom masserades bort. Jag vet att jag kommer att vara tacksam imorgon, men idag ångrar jag mig lite.

Ska strax bege mig mot jobbet, blir en lugn dag. Cissi kommer på middag ikväll och sen blir det till att se på Lakers elitseriepremiär på teven, ska bli kul och se hur de står upp mot Frölunda.

Ha en skön dag alla!

Så var denna helg över...

och den har gått fruktansvärt långsamt. Har haft en sjuk karl hemma, och inte nog med att han har varit sjuk, han har varit arg och irriterad. Varför? Jo, för att i helgen skulle vi har varit på 120-års kalas i Säffle. 4 av Oskars vänner fyllde 30 år och det skulle firas med dunder och brak, alla skulle vara samlade. Så, därför har min man varit rätt så bitter, han hade ju självklart velat vara på plats.
Vi fick ett MMS och ett telefonsamtal från festen, var skönt att de tänkte på oss i alla fall. Idag är det söndag och han mår mycket bättre, vilket han så klart är bitter för eftersom det hade varit bättre om han mått så i går. Jag är så klart glad över att slippa se honom sjuk =)


Så här har mannen min suttit i tre dagar, idag med kläder på för första gången.

Jag har däremot inte gjort så mycket. Jag har en hel del sammandragningar på natten, så det blir till att vila och vara rastlös på dagarna. Gårdagen spenderades med att kolla på Stefan Liv´s minnescermoni samt att äta en massa chokladpudding.
Måste ändå uttrycka min irritation över dessa sammandragningar innan jag går vidare. Vi är alltså i v 25 nu och jag tycker att de kjan vänta i minst 10 v till innan de lägger sig i mitt liv. Jag förstår ju dess syfte, men come on! Låt mig sova på rygg och få en god natts sömn, något som det ändå kommer bli lite av sen.

Till något lite roligare, fick i förra veckan ett fint kort på posten. Inbjudan till Ida och Tobias bröllop =) Det gjorde min dag.

 


MVC besöket

Så, efter över 6 veckor var det åter igen dags för ett besök hos mödravården. Då vår barnmoska bytt arbetsplats blev vi tilldelade en ny och det gick helt ok. Kändes dock som om jag ställde en massa konstiga frågor, men hon svarade snällt på allt. Hon mätte och lyssnade, allt lät precis som det skulle. Den lilla parveln sparkade och rumlade dock så mycket att hon hade svårt att få fokus på hjärtljudet, själv tyckte jag att det mest var härligt att höra sparkar och slag =)
Till vikt och järnvärden... Ja, vad ska man säga om det. Jag och Oskar hade chansat på att jag gått upp 4-5 kilo, men jag blev glatt överraskad över att det bara var tre. Så mycket skräpmat och godis som går ner så får man verkligen vara det. Berättade för henne att jag har svårt att äta mat och att "dålig mat" lättast gick ner och jag fick faktiskt ingen uppläxning kring det. Vilket kändes skönt. Järnvärdena var det ju liite sämre med, hade sjunkit rejält, vilket jag nästan räknat med. Då jag inte kan äta järntabletter kör jag på med min Blutsaft och gjutjärnspanna. Fick tipset om att ha vinäger i pannan eftersom det frigör järn från den, samt äta mycket nötkött, det ska nog gå att ordnas =) Oskar klagar definitivt inte...

Vi har även varit och inhandlat oss en vagn. Då vi hade bestämt oss för att köpa en begagnad vagn begav vi oss till Nettans Barnvagnshörna här i Växjö för att se vad hon hade att erbjuda. Vi fick ett trevligt bemötande när vi kom, vi berättade vad vi var ute efter och hon visade vad hon hade för alternativ. Emmaljunga och Brio hade vi att välja på hon berättade för- och nackdelar och jag ställde en masa frågor. Hon hade en mycket fin Brio-10, inte  solblekt eller sliten alls, med sittdel,liggdel, mjuklift, skötväska, regnskydd, myggskydd för enbart 4000. Det svåra i detta läget var att vi hade inte möjlighet att åka hem och tänka på saken eftersom det var flera intresenter på den, så vi slog helt enkelt till =)
Vi packade in den i bilen när Oskar säger " du tänkte på att den var blå va!?" Allt jag köper nu går i pojkfärger, får helt enkelt inte handla nått mer :P


Stolt blivande far, varje gång han går förbi vagnen säger han "så coolt" =)

Veckorna rullar annars på här. Hade besök av Frida och lilla Lykke i fredags, det behövde vi båda två tror jag. Träffas, snacka skit och inte röra sig en millimeter. Det är synd att det inte blir oftare, men vi har ju ofta telefonkontakt i alla fall.


Vila i frid Stefan Liv

Jag må inte ha varit det största fan Stefan Liv haft, men han var en bra målvakt och har gjort mycket som sätter spår i människors hjärta och hjärna. Jag vet inte om det är mina gravidhormoner, men det känns som om luften har gått ur lite nu här på kvällskvisten. Vet inte alls varför. Normalt hade man inte reagerat alls över att det skett en krasch i ryssland, men nu. Nu när det är en svensk och många kända hockeyspelare som omkommit kan man inte låta bli. Skulle göra ett längre blogginlägg tänkte jag, med lite bilder och lite uppdateringar om livet, men det får nog bli lite senare. Ska kolla på nyheterna och smälta detta först.


Bloggtorka.....

eller vad man nu kan kalla det. Jag har ju aldrig riktigt kommit igång med bloggen. Tänkte att jag kanske skulle göra det när jag blev gravid, skriva om alla krämpor och sånt, men det har inte riktigt blivit så.
Det är så mycket som hänt under den senaste tiden att det skulle bli ett blogginlägg utan dess like om jag försökte få med allting. Dåligt med bilder har det också blivit, så på det enkla sättet går det inte heller att lösa.

Vi går nu på lördag in i v. nått.. Jag fattar inte hur man räknar, men jag tror vi är i v. 22 (21 + 5). Det har väl hitlills gått rätt så bra med det mesta. Då jag har mina härliga magproblem, har de dock blivit lite värre. Nu sitter jag mest och försöker känna skillnad på om nått är galet eller om det är magen som krånglar. Min barnmorska sa till mig att det är viktigt att jag lär mig att känna skillnad och det har jag, tills nu. Så klart oroar jag mig ständigt för livet inom mig, men det är lite läskigare nu när man inte kan avgöra vad som är galet. Får ta det med barnmorskan på torsdag helt enkelt.  Bilden nedan är för ca två veckor sedan =)

Vi var på ultraljud den 16/8 och såg vår lilla krabbat =) det kändes overkliget att se att något rörde sig i en utan att känna det. Jag hade känt lite, men inga direkt sparkar och inte dagligen. Efter vi hade sett Plupp var det som om jag verkligen började tro på att det fanns ett liv inom mig och jag kände sparkar redan samma kväll. Nu rör han/hon på sig ofta och dagligen. Har jag inte känt nått på länge så måste jag bara väcka den lilla krabaten. Vi vet ännu inte vad det är för kön, mest för att Oskar faktiskt inte vill veta. Jag hade tyckt det var smidigt av praktiska skäl. Jag har drömt om att det blir en pojke, så för mig är det en han. Tror dock att det blir lite jobbigt om det visar sig vara en flicka, hjärnan kommer nog ta en stund att ställa om sig.




Vet inte om jag skrivit att jag fått tillbaka mitt jobb på Kungsmad? Det har jag iaf och det känns superbra, svårt att komma igång har det allt varit och MÅNGA trappor att gå i ;)

Nu får det vara nog för denna stund, ska försöka att uppdatera mer om vad som hänt i livet.

RSS 2.0