Me & I klädparty

Så, nu har jag varit på mirr första klädparty. Själva tillställningen hos Maria var mycket trevlig, men det fanns en nackdel med det hela. PRISERNA! Herregud! Jag har precis beställt en tröja från Gunillas svärdotter som har en butik som heter Koola Kidz, den kostade 150 spänn och det tycker jag är för mycket till en kille som växer som ogräs. Minsta priset på dessa t-shirts var 190 spänn, snacka om rena rånet. Sen har jag förstått att kvaliten är bra, men iaf. Så, köpte jag något?! Klart som korvspad att jag gjorde det, men det tog emot pga priset, annars hade jag kunnat köpa en massa. Dessa fantasiskt söta brallor i strl 86/92, med tanke på priset så ska han fan använda dem flitigt. 240 riksdaler gav jag för dem, hoppas de håller vad de lovar :P
Bild lånad från Me & I
 
Vad händer annars i våra liv!? Jo, jag har sportlov vilket har inneburit att jag och Max har haft en massa egentid eftersom han inte får vara på förskolan när jag är ledig ( Ja, jag är bitter för att jag måste betala fullpris även när han inte är det och ja, jag är bitter för att han inte får vara där ens 15 h)
Han behöver verkligen förskolan, han blir nästan rabiat när han inte är aktiverad nog och jag klara inte det lika bra som förskolan. Vi har haft mycket duster, men även härliga stunder. Idag gick vi till BVC och lekte lite, vet inte om det var en sådan positiv upplevelser för hans mor. Idag fick hon se vad hennes son lärt sig på förskolan, bland annat gick han fram till barn med leksaker och tog saker ur deras händer (inte ok, Max arg på mamma), han vägrade dela med sig och la beslag på flertal saker (mamma tyckte att Max kunder dela med sig, Max arg på mamma) samt knuffade sin kompis (blev helt paff eftersom det var första gången jag såg detta, Mamma arg, Max arg) Han har så klart lärt sig en hel del positiva saker, men de överglänser inte det dåliga. Han har blivit en annan pojke sen han började förskolan och det stör mig lite. Det är väl bara att gilla läget antar jag :/
 
Lovar att det kommer ett inlägg om Sanna och Kristers bröllop snart, samt Leos namngivning.
 

Spontanshopping

Inget som jag vanligtvis sysslar med om jag ska vara ärlig. Det händer väl att man köper en tröja eller så, men då får det inte kosta speciellt mycket. Lilleman prioriteras när det gäller klädköp och annat nu för tiden.
MEN igår, då slog shoppingdjävulen till, haha. Var på HM och kollade efter kläder till en gammal kollega som fått barn. Fann så klart inget till henne, men... Så hängde den där, just DEN snygga klänningen! Skulle passa asbra på bröllopet i helgen (jag som inte skulle handla annat än skor till detta bröllop) Fanns inte i min storlek, men jag tog den största jag hittade. Sen såg jag att på provdockan som klänningen hängde på, hade de matchat denna klänning med en snygg jacka. O well, tänkte jag och tog med mig allt in i provrummet. De satt som en smäck och jag blev grymt förälskad (ibland tycker man att man ser bra ut, faktiskt! )
Så, en klänning och en jacka för alldeles för mycket pengar inhandlades, men jag kände mig ovanligt nöjd med köpet. Nu var det ju bara den här grejen med att berätta för mannen, haha. Han sa inget om priset, utan uttryckte sig genom att säga: Är det något bröllop du får ha de där kläderna på så är det Sanna och Kristers =)
 
Sen var det ju det här skoproblemet, det hade ju inte försvunnit för att jag funnit andra kläder. Fick ta mig en snabb sväng till Samarkand och på skopunkten hittade jag ett par snygga stövlar. Kanske en storlek för små, men de kostade 99 spänn. Där kan vi snacka om att vara snål :P Kommer dessutom halka runt med dem, men jag får väl hitta nån att hänga på när vi är ute. Mannen ska ju vara marskalk och toasmaster, så hans stöttning kan jag inte räkna med.
 
Bild kommer senare, kan ju inte röja min outfit :P
 
Imorgon bär det så av till Sköldinge med Max, sover där en natt och sen tidigt lördag morgon åker vi till Östergötland. Oskar lämnar av mig i Norrköping då jag ska gå på namngivningsfest för Leo och han åker mot Borensberg. Jag har tur att bli hämtad av Dansk för färd mot Borensberg vid lunch.

Babyshower


Igår var jag på mitt livs andra babyshower. Det är absolut en trevlig tradition där vi tjejer kan träffas, umgås och bara ha en skön eftermiddag.
Denna gång var det Mias mage som "firades" med lekar, paket och gofika. I slutet av mars är det dags för den lille att titta ut. 
Många tycker att det är en töntig grej, att det enda man vill göra med en sån grej är att härma amerikanerna. Jag ska inte ljuga och säga att jag tänkte så när jag fick min första inbjudan, men nu är jag helt för det. Det är en härlig grej, att rå om mamman för en stund och visa att man är glad för det nya tillskottet. Hoppas det fortsätter, för vi har det riktigt trevligt =)

Tillställningen ledde dock tyvärr till ett smärtsamt minne. Jag ramlade i Mias trapp på väg ner i hallen och fick lagom ont. Tänkte att det kanske skulle gå över, men icke sa nicke. Det blev värre, kunde knappt sova inatt och imorse hade ett megablåmärke över hela röven uppdagat sig. Så idag har jag haltat mig fram, var lagom skönt när det var dags att hämta Lilleman på förskolan.
 
Snart är det dags för familjen annorlunda, ett av mina favoritprogram. Är imponerad över hur de orkar med så många barn, när jag själv tycker det är svårt med ett. Men vissa är nog helt enkelt skapta att ha många barn och jag dömer dem inte för det. Pluggade med en kvinna som hade 8 barn tror jag, om inte fler och jag var grymt imponerad över hur hon kunde sköta studierna och familjen. Tror det stavas diciplin! =)

Snö, snö, snö

Attans vad det har snöat idag! Jag är helt för att det ska finnas snö till sportlovet så att alla barn får ha lite kul, men då får det som kommer ner nu allt ligga kvar! Men det är inte så kallt att jag tror att det gör det. Gick och hämtade Lilleman på förskolan som vanligt, det var halvtungt att gå halvtimmen dit, men snacka om att det var heltungt att gå halvtimmen hem med vagnen! Det var ju inte så att de varit ute och plogat något vidare värst idag och det förstår jag. Fick iaf ett rejält träningspass hem, får vara glad åt det =)



Fick hem detta i brevlådan idag, (bilden lånad) är en napphållare samt ett våtservettsfodral från PallaPalla. Är mycket nöjd över dessa produkter och rekommenderar de starkt. Hade kanske velat ha ett lite längre band på napphållaren, men annars är den skitfin. Hon som gör dessa finns att finna på facebook, kolla in vett ja! Är väldigt humana priser också, betalade endast 114 kr för dessa två och då sys de på beställning.

Nytt år, nya utmaningar

Det har gått tre månader sedan sen jag skrev några rader. Varför? Ja, ni. Dels för att jag hela tiden tänker att jag ska skriva och så skriver jag inte och nästa gång jag tänker att jag ska skriva finns det så mycket att skriva om att jag helt enkelt bara struntar i det, hänger ni med? Samt det att blogg.se krånglar som satan för mig och gör fortfarande. Denna uppdatering kommer kanske inte bli superlång och främst handla om Max, men denna gång får ni ta detta :P

Det har hunnit bli 2013 och vår Lilleman har hunnit fylla 1 år! Helt galet, vart har det senaste året tagit vägen?




Vi hade en mycket trevlig dag med lek, skratt och massa god fika. Max tackar så klart alla som kom och för alla härliga presenter.

Oskar är numera inte föräldraledig och Max har börjat på Högstorp förskola. Inskolningen skedde under tre dagar, vilket jag inte tyckte var helt okej. Men de resonerar så att i tre hela dagar ska föräldrarna/föräldern vara med och visa sitt barn att det är okej att äta, sova och leka det. Jag förstår deras resonemang, men hinner verkligen ett barn knyta an på så kort tid till någon i personalen, speciellt när föräldrarna är med hela tiden? Har haft det lite jobbigt med att behöva lämna honom hela dagar redan nu, men måste man så måste man. Jag var med en dag under inskolningen, resten tog Oskar.
Det har dock gått super och Max trivs som fisken i vattnet. Personalen säger att han är som en durasellkanin, han vrids upp på morgonen och bara går och går =) (Ja, han kan faktiskt gå! På julafton skedde detta. Vi hade sagt att han skulle gå innan julafton, på julafton får ju så klart duga9 Däremot är han hemsk att hämta, vill inte alls hem och gallskriker. Positivt på ett sätt, men ack så jobbigt för den stackars modern, är ett träningspass varje gång!
Han har även hemma blivit en annan person, han visar tydligt att han är missnöjd över att vi lämnar honom och beter sig därefter. Vi har numera en son som blir arg för minsta lilla, visar tydligt sitt missnöje med en hel del saker. Han har blivit väldigt mammig, samtidigt som jag får ta emot en del slag och nyp från min son. En del skulle kanske säga att det bara är en fas, men det är så tydligt att det kom i samband med att han började på förskolan.


RSS 2.0