Skitdag

Idag har verkligen inte varit någon bra dag, på något plan.
Det började redan i fredags med skitnyheter som störde hela min helg och jag visste att jag var tvungen att ta tag i det imorse. (Kan inte i detalj gå in på vad det är just nu, men jag hoppas på en ljusning i det problemet) Ont i magen, nervös, kunde inte äta, som sagt ingen bra start.
Sen har vi ju det här med Max, febern och bristen på aptit. Misstänkte att det var samma som för en månad sedan, det vill säga öroninflammation och halsfluss, så ringde till VC och fick en tid på förmiddagen. Det visade sig ju att jag hade rätt, han hade båda delarna. Fick en bredare antibiotika utskriven än förra gången och hämtade ut den på stört.
Eftersom han har ätit dåligt så visste jag att det ev kunde bli lite jobbigt för magen att få i sig den. Efter ha fått i sig antiobitikan (gick ovanligt lätt) så började Spymaratonet hos lilleman, han spydde här och var och hur länge som helst! Stackars liten! Han ville inte sova,han ville ingenting och jag var HELT slut, hade inte fått i mig nån lunch eller vatten eller nått och klockan tickade och tickade... 14.30 hade jag lyckats få honom att somna och jag fick äntligen i mig lite mat. Sen var det bara att ta tag i allt skurande och tvättande
NI tänker kanske: Låt han skrika och gnälla lite så att du får i dig mat och kan vara en bra mamma. Idag var det lättare sagt en gjort kan jag meddela er och det sitter fortfarande i hos mig. Är mentalt slut känner jag...

Sjukstuga

Fick hämta Max från förskolan i torsdags, för han hade kräkts och var lite hängig. Väl hemma märkte vi inte så mycket av det, men eftersom jag sagt att han skulle vara hemma på fredagen var det bara att hålla det, trots den höga energin hos lillkillen. Men sen vid lunch på fredagen upptäckte jag att han hade feber och där är vi fortfarande. Ligger mellan 38.5 och 39.5. Vill inte riktigt äta (magen inte i balans, men påminner inte om magsjuka) och tycker livet är allmänt jobbigt, det emellan en massa lek och runtspringande i lägenheten. Detta påminner om förra gången, för en månad sen då det visade sig att han hade öroninflammation och ont i halsen. Vi ska ge det imorgon med och har det inte blivit lite bättre så blir det att ringa VC på tisdag för att kolla upp öron och hals.
 

När det enda som går ner är lite glass, då är det de man får =)
 
 
Just nu är det en massa kaos, så jag måste förbi jobbet imorgon för att få rätsida på vissa saker. Har varken tid eller lust att ordna upp skitsaker som strular.
 
Sitter och inväntar Ola och Cissi som ska komma hit och kolla på VM hockey finalen, håll tummarna för att jag inte somnar mitt i. Cissi lär nog sova innan första perioden är slut :P

Eurovision

Sitter och kollar på Eurovision med min kära make. Eller ja, han spelar spel på datorn bredvid, säger han! Tycker han kommer med en massa åsikter även fast han inte tittar. Hans krav för att se på detta med mig var att jag kollade på Star Wars med honom igår, än har jag inte sett någon film och ändå sitter han här  :P
 
Annars har det varit en lugn dag hos Familjen Keyser, Max har haft feber och rätt så slö. Har blivit lite lek och en massa barnprogram. Faktiskt tillåtet när man inte är helt kry. Får hoppas febern beror på tänderna och inget annat. Sen hoppas jag att han är frisk till på måndag då vi ska besöka den nya förskolan.
 
Sen har det varit kvartsfinal i hockeyVM, det får vi ju inte glömma. Tack vare Sedinbröderna så har Sverige idag lyckas ta sig till VM final. Skulle nästan säga att det är enbart pga dem, kollar man hur illa S spelade innan de kom till turnering så var det inte mycket att komma med. Det är iofs nice att ett par spelar kan leda ett lag så långt, men samtidigt rätt pinsamt att Mårds inte kunde/kan få igång resten av gänget. Imorgon kväll är de finaldags mot Schwiez, också ett överraskningarnas lag. Ska bli kul att se =) (Dvs om jag orkar hålla mig vaken).

Nattning

 

Nu har det blivit tags att ta tag i det där med Max kvällsrutiner. Vi har en bra rutin och tycker väl egentligen att nattning genom att han somnar i vår famn har funkat utmärkt. Sen är det en mysig stund för oss föräldrar också. Men, nu är det ju så att Lilleman växer och passar snart inte bra i sin mors famn, samt att det börjar bli dags för honom att lära sig somna själv, med oss fortfarande i rummet så klart. Min mor gjorde detta med honom i lördags, la ner honom i sängen och befann sig sedan bara i rummet och han somnade!

 

Jag började med detta igår, la ner honom och satte mig sedan vid honom och sjöng lite för honom som alltid. Han bökade och stökade, men låg ner i sängen och blundade till och från. När han upptäckte att han höll på att somna så var han bara tvungen att greja runt i sängen. Efter 40 minuter fick min kära make ta över och vad händer då, han somnar! Tog kanske 15 minuter till, men iaf. Detta är standard, han bråkar med mig, jag ger upp och han somnar när Oskar tar över. 1-0 till Max i detta läge! Men ikväll har jag inget val, Oskar är iväg och jag SKA fixa detta. Får ta hur långt tid det än tar, för lära sig att inte ”köra” med sin mor och somna själv måste han förr eller senare. ( I detta fall tror jag senare)

 

Jag har fått höra att jag nog inte har nått tålamod och att jag sitter och blir irriterad. Så känner jag dock faktiskt inte att jag blir, konstigt nog. Men vi får se ikväll, håll alla tummar och tår för mig =)


RSS 2.0