MVC besök

Igår var jag på mödravården för att tala lite med deras läkare angående mina mediciner som jag äter och de mediciner som jag ibland behöver ta vid behov. Fick träffa en väldigt trevlig läkare som skämtade mycket och lyssnade på all min oro. I slutändan var beskedet i alla fall att vårt barn har lika stor risk att få missbildningar som andras, trots mina mediciner och det kändes lite skönt att höra. Fick även lyssna på hjärtljuden igen och det lät fin fint. Oskar blev lite avis när jag berättade, men han valde att inte följa med och får skylla sig själv lite :P
Kollade även upp det låga blodtrycket, fortfarande lågt och håller det i sig så får vi komma på vad som kan göras åt det. Hade även gått ner i vikt, mycket trevligt.

Det kan iofs bero på den hemska magsjukan/matförgifningen jag fick när jag kom hem till Sköldinge. Helt sjukt, vi skulle vara där i två dagar. 6 timmar efter hemkomst så får jag feberfrossa och det som hör till. Var sängliggande hela onsdagen, vilket förstörde allt lite. Stackars Oskar låg och kollade på film och spelade dataspel hela dagen. Det blev i alla fall hej till ett par personer och det är väl alltid nått. Tyvärr stannade vi inte till i Norrköping som planerat.

Lördag, Oskar sover och jag ska ta o äta lite frukost tror jag. Eftermiddagen/kvällen bjuder på middagen med Ola och Cissi samt hem till Hajk på lite avskedsfest. Han ska tydligen flytta och börja jobba någon annanstanns.

Vädret är kasst så det kanske blir att rensa ut lite graderober nu på förmiddagen.

Brist på aptit

Den senaste veckan har varit lite upp och ner. Mycket huvudvärk som jag skrev i inlägget tidigare, men också en brist på aptit. Har inte kunnat äta vad som helst och då jag jobbar mycket har det varit lite jobbigt. Yougurt, vitt bröd och onyttigheter har i alla fall gått ner, bättre än ingenting om ni frågar mig. Jag hoppas att denna vecka blir lite bättre. Har ett dag/nattpass på jobbet idag, sen åker vi mot Sköldinge imorgon för att hälsa på mina föräldrar ett par dagar. Sen blir det bara slapp för hela slanten, det ska bli skönt att bli lite ledig faktiskt. Oskar han har semester denna vecka, går på en vecka och är sedan ledig i två. Vi får lite tid ihop iaf nu i sommar.

Fick en trevlig nyhet i fredags, trots all tragedi i Norge, kan de ske små mirakel. En gammal vän till mig som bor i Norge födde en lite frisk pojke vid namn Lucas. Vi har mailat genom hennes graviditet och jag har fått följa henne i bildform. Hon sa att det var den bästa upplevelsen i hennes liv, tror jag säkert, iaf efteråt :P

En kort uppdatering, nu blir det morgonkaffe framför morgonsoffan!

Migrän

Den har lyst med sin närvaro i flera dagarna nu.  Har varit väldigt tröttsamt att gå med huvudvärk både dag och natt. Och inte nog med dålig sömn som har varit konsekvensen av det hela så har jag jobbat på dagarna. Har varit svårt att vara glad på jobbet. Ljudvolymen är inte låg där kan man ju säga!

Så imorse, på min lediga dag, så var det bara att ringa till vårdcentralen då jag inte har tid hos läkaren på MVC förens nästa fredag (samt att jag inte får äta den medicin jag har) Kände att jag inte kunde vänta så länge.
Den jobbiga morgonen började med att bilen skulle in på service, så det var bara att gå upp. Hem igen och frukost för att sedan gå till tandhygenisten och få lite rena tänder. Därefter lite lunch och off to vårdcentralen. Då jag är stammis där fick jag träffa läkaren jag haft de senaste gångerna och det kändes skönt. Tog en stund eftersom det är lite svårt att hitta nått bra till migrän när man är gravid. Fick lite citodon utskrivet iaf, bättre än ingenting. Hon tog även blodtrycket för att se så det inte var för högt, det visade sig att det var liite lågt 90/60. Inte konstigt att jag varit lite yr de senaste dagarna. Har lågt lite då och då så det är inget nytt för mig, fick höra en gång att det var tur att jag inte var lång för då skulle jag svimma :P

Efter detta hämtades vår lilla pärla, tusenlappar fattigare och återbesök då det behöver bytas en kamrem och bromsklossar. Det är tur att vi tog en lite försäkring så det blir lite billigare för oss, vi tänker även hyra en bil denna gång och slippa krångla med kompisarna.

Citodonen har gjort liite nytta, så nu ska jag vila i min fina nya "gungstol" och kolla lite på tv.

Lägger upp en lite bild på ett svagt, men positivt, graviditetstest tagdet 1/4 =)

Miraklet

För si så där 15 v sedan fick vi reda på att ett litet mirakel hade börjat växa inom mig =) Vi har en tid försökt skaffa barn och äntligen hade vi lyckats! Det var dock ett väldigt skumt sätt vi fick reda på. I tidigare inlägg har jag ju skrivit om akutbesöket efter Tysklandsresan, det var då vi fick reda på det. Läkaren misstänkte tydligen att det var en graviditet på gång och tog ett test. Hon sa att det var svagt positivt och att vi skulle vänta en vecka med att ta ett nytt. Jag klarade mig i nästan tre hela dagar innan ett nytt test togs. Tro det eller ej så var ju så klart även det positivt =)
I v. 5 togs sedan ett ultraljud för att se så allt stod rätt till då jag hade ganska ont. Vilket det gjorde, så normalt som det kan i v. 5. Efter det har allt rullat på, det har inte känts som om det har funnit ett liv inom mig. Jag har mest känt mig fet och kläderna passar inte längre. Men efter idag så har det verkligen ändrats, vi har varit och lyssnat på vårt mirakels lilla hjärta och genast blev det hela en aning verkligare. Vi vet att han/hon finns där och att den minsann kan sparkas :P Pratade med Oskar nyss, han går runt med ett fånigt lite leende på jobbet säger han.

Nu håller vi bara tummarna för att ungen håller sig inne till efter årskiftet, 4 januari är det beräknat. Bara och knipa som alla andra uttrycker det :P

RSS 2.0