Hemkomst och bihålsinflammation

Yes, så fort vi anlände från Berlin så däckade jag och har fått besöka vårdcentralen för lite pencilin. Är på bättringsvägen, men inte helt återställd. Började bli sjuk redan innan vi skulle åka till Prag och det kan jag säga er, det höll i sig hela resan. Började och slutade varje kväll med värktabletter. Kanske inte en superbra grej då vi under dagen intog en del alkoholhaltiga humlevätskor, men men man är väl bara på bröllopsresa en gång.
Vi landade iaf i Prag natten den 16 april, superfint hotell och piccolo som hjälpte en med väskorna in på rummet.




Därefter startade tre dagar av intensivt promenerade i Prag, en helt fantastisk stad. Hade kanske inte tyckte detsamma om det inte hade varit superhärligt väder, men det var en fin stad att besöka. Mycket att se, vart man än vände sig så fann man nya härliga byggnader att titta på. Dagarna gick rätt fort och på kvällarna la vi oss i den stora poolen på hotellet och bara njöt. Är verkligen en stad vi rekomenderar alla att åka till, vi vet iaf att vi ska åka dit igen. Ölen var väldigt billig, maten så där. Den enda nackdelen med ölen var att det oftast bara serverades en öl per ställe på tapp, lite tråkigt. Vi var även på en öltur tillsammans med en lokal guide för att lära oss mer om stan och öl, men det var helt värdelös, han var heltråkig och tyckte inte han hade ett speciellt bra jobb. Men vi träffade iaf ett trevlig par från Danmark och ett från Norge, de från Norge tog vi en öl med efter turen var slut.




Den 20 april tog vi sedan tåget mellan Prag och Berlin. Resan tog hela fem timmar och tåget gick fram som en snigel. Har aldrig varit med om nått långsammar i mitt liv tror jag. Resan i själva Tjeckien var iaf väldigt vacker, mycket fin utsikt, men när man kom över till den Tyska sidan var det inte lika vackert, mest platt och tråkigt.


Väl framme så gjorde vi stan lite, det Oskar verkligen ville se var gedächnisch kirche och så klart så hade de byggt in denna gamla byggnad och höll på att renovera den. Annars promenerade vi mest och såg det man ska se i Berlin, brandenburg tor, riksdagshuset, tvtornet osv. Sista dagen spenderades på Berlin Zoo, ett ställe jag rekomenderar alla att ta sig till om man har tid.



Under resans gång gick vi över 120 000 steg, tycker jag är rätt bra. Vi gick så mycket att Oskar var tvungen att köpa nya skor och mina gick nästan sönder.


Om ni klickar på alla bilder blir de lite större... Det kommer fler bilder till er framöver, tar sån himla tid att lägga in dem bara.

Host host

Det var allt länge sedan jag slrev ett par ord i denna blogg. Var meningen att jag skulle göra det efter släktträffen förra veckan, men det har liksom inte riktigt blivit av. Än har jag inte lyckas bli en storbloggare ;) Tycker själv att det är tråkigt när man följer en blogg och de skriver sällan. Får skärpa mig efter bröllopsresan.

Veckan har kantrats av allt möjligt. Främst har Oskar smittat ner mig och jag har inför resan varit hostig, haft ont i halsen, lite febrig osv. Eftersom vi nu ska gå kosntant i en vecka så kände jag att sjukan timeade sig lite fel om man säger så. Men, de har väl medicin i andra länder med !? :P

Släkträff förra veckan, då träffades alla kusiner på pappa sida (förutom min storebror) Det var riktigt nice att se alla igen, vissa var fortfarande sig lika och andra inte. Det som kändes lite jobbigt var att jag inte kände igen lillebror Daun, en av de kusiner jag alltid bott närmast, har alltid umgåtts med hans systrar. Han hade på ett par år förändrats sååå mycket att jag var tvungen att fråga om det verkligen var han.

Från översta raden från vänster: Anna, Viktor, Kricke
Nedre raden från vänster: Fia, Ulrika, Gabriella, Andreas, Putte och jag

Lillebror och jag =)

På hemvägen stannade vi till hos Linda och Jonas som vanligt, lekte lite ute med lilla Erik  och bara snackade en massa skit. De människorna saknar jag ofta, hade gärna varit dem lite närmare.

 

Annars har jag jobbat lite här och där denna vecka. I skolan har det varit rätt lugnt, men på andra ställen rena karusellen. Men det är väl det man lär sig av, när det är lite action :P

Nej, nu ska mannen väckas och det sista inför resan ska packas. Hatar att flyga, så nattsömnen har varit så där. Bloggen uppdateras när vi kommit hem då jag inte äger en hightec telefon :P


Dagens ilandsproblem

Vi kan dock börja med gårdagens ilandsproblem. Varmvattnet avstängt mellan 8.00-16.00. Jag börjar jobba kl 12.00 på torsdagar, problem! Alla som känner mig vet hur noga jag är med mitt hår, detta ledde till att jag var TVUNGEN att gå upp innan 8.00 för att kunna fixa det en första gång. Fick iofs lite fixat på stan, men endå.

Dagens ilandsproblem: Att kanske inom snar framtid vara tvungen att öppna låste på bildörrarna genom att stoppa in nyckeln i låset och inte trycka på knappen. Känns som om problemen blir större och större, haha. Kan kanske kallas lite lat, lite bortskämd.
En polares polare sa en gång: Dagens ilandsproblem, att vara tvungen att läsa aftonbladet i pappersformat då inte internet funkar.

Jag tänker faktiskt på att det verkligen är ett ilandsproblem, jag menar hur många har tillgång till varmvatten jämt? Hur många har tillgång till bil överhuvudtaget? Även om jag inte har det gott ställt har jag fan ingen rätt att klaga. Även om jag är världsmästare i just det ämnet.

Sitter nu ensam hemma, har skjusat mannen, Ola och Cissi till Växjö whiskeyfestival. Tycker att det är dumt att jag lägger ut pengar och följer med på nått jag inte dricker. När det gäller whiskey är det bara irish coffee som gäller. Det kan vara skönt för mannen att göra lite saker själv, även om han i nuläget har ett mer socialt liv än en själv.
Visst jag jobbar mycket och träffar folk hela tiden, men det är inte samma sak som att vara hemma och träffa polare. Den dagen jag får ett fast jobb är det min tur =)

Imorgon bär det av till Sköldinge på kusin/släktträff på pappas sida. Får se hur många som kommer, är ett flertal kusiner jag inte träffat på många år.


Jag vill vara normal

Är titeln på den föreläsning som jag och kollegorna var på i konserthuset ikväll. Eric Donell höll en föreläsning , handlade främst om tourettes, med inslad av andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Duktig föreläsare, fick med publiken så pass att det inte fanns någon möjlighet att somna. Grunden i föreläsningen var att det är viktig att upptäcka de barn med problematik i tid, att skolan har en viktig del i barnens liv. Han talade mycket om sitt liv och hur han hanterat sin tourettes.

Känns skönt att få kommit hem och satt sig i soffa. Det har varit full rulle och sena kvällar på jobb, därav mycket dålig uppdatering om livet. Dessutom har jag en sjuk stackare hemma som måste pysslas om (åååå såååå synd om honom :P) 

I fredags hade vi Patricia och Sabbacus över på lite middag och lite spel. Var trevligt, var ett tag sedan vi umgicks med dem. Dock kommer ju min trötthet alltid ikapp mig på fredagskvällar så det blev tidigt för mig, medan de andra fortsatte till in på natten.


Partyalias stod på tapeten. Väldigt roligt spel, även på fyra. Så klart krossade vi det blivande brudparet :P

Lördagens planer bestod av 30 årsfest hos Lehner. Hade planer på att bli hämtad av Cissi vid elva senast, men de planerna gick i stöpet och vi kom hem vid halv tre nått. Det var en mycket trevlig kväll med lekar, mat och en massa skitsnack. En mycket skön stämning som gjorde det svårt att avlägsna sig som planerat =)



Lördagens outfits =) Visst är han fin min man!


Glömde ju...

att uppdatera er om hockeymatchen i lakerdoom i onsdags. Det enda jag kan säga är att det var en fantastiskt match, helt otroligt härlig stämning och svängig match. Har aldrig varit på en sån match innan. Både hals och axlar hade lite träningsvärk kan jag säga.

När vi kom på plats, typ en halvtimme innan, var ståplats nästan fullt. När matchen började var det KNÖKAfullt i hela arenan och under hela matchen hejade alla fram laget.
Trots att lakers spelade i underläge i över 6 minuter i andra lyckades de knipa två poäng mot MODO. Allt avgjordes på straffar. Lakerdoom kokade och många var kvar långt efter slutsignaler för att "hylla" sina spelare.
Tyvärr ska vi inte gå på nån mer match denna säsong, men de kommer att köpas och ses på tv.

RSS 2.0