Sidbyte

Det här med att byta sida att sova på i sängen är egentligen en jävligt dum idé måste jag säga. Oskar och jag bytte sida här om dagen eftersom barnsängen inte fick rum på min sida, snacka om ännu sämre sömn. Dessutom får Oskar för sig att han ska sova på "sin sida av sängen", vilket resulterar i att jag blir utknuffad. Höll på att ramlar ur här om natten och rent spontant kom det ett "hjälp", Oskar vaknar (kors i taket), får lätt panik och säger: vad är det?! Det är iaf trevlig att se att han ändå reagerar så lätt som han gör när han vet att han behöver det, jag tror dock att jag inte lär säga ett litet hjälp om förlossningen sätter igång.

Idag är det nyårsafton, vi har inte riktigt kommit igång trots att det är efter lunch. Vi satt uppe och kollade på hockey inatt till 02.00. JVM går ju i Kanada och ja, då är det nätterna som gäller. Var en grymt bra match, Sverieg spelade suverän hockey. Inatt är det mot Ryssland, får se om vi orkar titta då matchen inte börjar förens 04.00.

Om några timmar bär det av till Lollo och Dansk för lite nyårsmiddag, blir en lugn och inte allt för lång kväll, men det ska bli skönt att komma hemifrån lite.

Önskar er alla en trevlig kväll och ett gott ny år!

Rastlöshet

Har inte uppdaterat bloggen denna vecka eftersom det inte finns så mycket att skriva om jag ska vara ärlig. Jag sitter hemma om dagarna, gungar i min stol, ligger i soffan, sover och har förvärkar. Så ni förstår att det kanske inte är nått man skriver om i ett inlägg om dagen.
Jo, jag talar med Frida minst en gång om dagen också, hon vill ha en uppdatering om hur det går, och ja jag är väl skyldig henne det :P
Angående det här med förvärkar, trodde fan att det var dags här om dagen, men sen så ger det med sig. De gör säker de de ska, men dom stör mig.

Var hos barnmorskan igår och ja, allt såg fint ut. Hon var dessutom snäll nog att påpeka att förlossningen kan dra ut på tiden, jag har ju faktiskt inte gått över förens den 22 januari. Jag kreverar om jag måste ha förvärkar så länge, vilket jag också sa. Dessutim har jag nästan gått upp 15 kg och jag vill inte vet hur mycket jag kommer ha lagt på mig om jag måste gå över så länge.. Den längsta promenaden denna vecka har varit till och från konsum, det säger en del om hur det kommer att bli isf. Men på nått sätt är allt detta komiskt också =) Det kommer ju inte att vara så här för all framtid, det kommer gå över.

Juluppdatering

Annandag jul och jag sitter framför tv, hockeydags. Oskar har barrikerat sig framför star wars, surpriced?
Julen har varit riktigt lugn, nästan för lugn, men å andra sidan orkar jag ändå inte gör så mycket. Det sammanlagda jag gått de senaste dagarna är lätträknat.

Så, julen ja.. Det blir en kort uppdatering, eftersom vi inte svirat runt. Både fredag, lördag och söndag spenderades på Klavérvägen hos Ola och Cissi. Det var allt bra trevligt att de hade plats för oss. Julafton ägnades åt mat, godis, julklappsspel och sällskapsspel med Cissis familj. Lyckades "spela" till mig nått verktyg, haha. Inte nått som jag kommer ha användning för, men Oskar säger att det var nått bra. Får väl lita på det helt enkelt.


Julaftonsmorgon, risgrynsgröt och skinkmacka, som det ska vara =)


Oskar och jag hade bestämt oss för att inte köpa några julklappar till varandra i år, jag brukar vara den som bryter en sån överenskommelse. I år tänkte jag att inte skulle göra det, vem är det då som bryter den? Fick en bok som jag önskat mig av mannen, väldigt överraskad och glad blev jag =) 

Hoppas på att kommande vecka kommer att gå fort. Det är nått litet planerat nästan varje dag. Imorgon är det lugnt, på onsdag är det barnmoskebesök och sen ska O på hockey med Ola och Cissi, på torsdag får jag/vi besök av Sofia och Niklas (rollspel för O), fredag ev lite handling, lördag nyår hos Lollo och Dansk och på söndag påbörjar "operation" starta förlossning =)

23 december

och det är inte riktigt så att julkänslan har innfunnit sig. Det kan kanske bero på att det inte finns någon snö what so ever, det regnar och vi är kvar i Växjö. Normlat flänger vi ju hit och dit under julen, vet inte om det kan kallas julstämning, men det är våran jul. Samtidgt är det väldigt skönt att vara hemma och inte behöva stressa över saker och ting. Det är nog första julen på bra länge som jag inte känner att det är en massa måsten. Några har det ju så klart varit, det kommer jag inte undan. Vi kommer att fira jul hos Ola och Cissi imorgon, kommer nästintill till ett dukat bord. Jag har idag gjort "Jansson", dvs utan ansjovis eftersom ingen äter det, sen allt julgodis kommer att följa med också, så lite har jag allt gjort till julafton =)

Det ska bli skönt att ha Oskar hemma några dagar nu också, den här veckan känns det knappt som vi setts. Han har börjar jobba tidigt och slutat sent, sen har det alltid varit nått inplanerat på kvällen. Visst har vi gjort det ihop, men främst har det involverat andra.
Igår fick jag dock honom för mig själv i några timmar, vi gick till Akropolis och åt en födelsedagsmiddag. Oskar systrar med respektive gav mig det i födelsedagspresent, så tack så mycket, det var välbehövligt.

Ikväll bär det av en stund till Ola och Cissi för att äta sushi och umgås, blir inte allt för sent skulle jag tro. Oskar är rätt slut om kvällarna. Inte bara det, han vill ju hinna med att spela så mycket star wars som möjligt också innan plupp tittar ut. Jag har verkligen inget emot det då jag faktiskt gärna sitter själv på kvällarna och går och lägger mig tidigt.

Sista dagen på jobbet

Idag gick min anställning ut på Kungsmad. Det innebär att jag från och med nu är arbetslös och inte har nått jobb att gå tillbaka till efter min mammledighet. Det innebär att jag kanske inte får jobba med det härliga gänget på T11 höstterminen nästa år.
Kan säga att det har varit en av de bästa arbetsplatser jag varit på, någonsinn och mycket bra kollegor som jag haft mycket roligt med. Det kändes inte alls bra att gå hem idag =/ Var nästan värre igår när de innan det årliga julbordet tackade av mig, men jag vet också att jag är mer än välkommen tillbaka =) (även om det kanske inte blir så så har jag dem bakom mig)

Jag behöll dessutom nycklarna så nu måste jag gå tillbaka när vårterminen börjar.



Dessa fina blommor fick jag med mig hem igår =)

Så imorgon blir det att bege sig till arbetsförmedlingen, igen.. Snacka om onödigt när det vet att jag ändå ska vara mammaledig. har ju varit där tre gånger och sagt till att jag kommer att söka jobb under min mammaledighet, men att det känns onödigt att hålla på att gå dit jämnt. Vi får väl se imorgon vad de säger.

efter jobbet gick jag hem för att koka lite knäck och nu är de äntligen klara.Så nu över till matlagningen och sen ge sig iväg till Björn och Annika på lite fika.

Ännu ett år äldre

Igår så slog dagen till, födelsedagen. Fick en fin frukost av min man, hemmagjord risgrynsgröt. Tur att den var god för enligt honom hade han ju slavat i en hel timme med den. Stackare... tänk på mig som varje födelsedag ger min man stekt bacon, snacka om uppoffring från min sida =)
Första gästen anlände vid halv ett, sen rullade det på med bästaste Frida och lilla Line (som by the way underhöll oss i flera timmar), dansk, Lollo och lilla Daniel stuttsade sedan in. Dagen avslutades med middag med Ola och Cissi, en mycket trevlig kväll OCH en mycket trevlig dag så klart. Det behövs inte mycket för att en dag ska bli lyckad. Telefonen ringde i ett, båda mammorna hann ringa innan halv tio, tur att man är uppe med tuppen. Sen rullade det bara på, men det skönt att nån tänker på en iaf.
Jo, det kom ett mycket fint blombud på eftermiddagen också, tack mor och far, ni vet att jag gillar sånt. En fin vinterbukett blev det =)

Bara så ni vet, om ni har lust så finns det en massa kakor kvar att äta här ;)

Har ju inte bloggat om fredagen, dels för att jag tycker att min mamma inte ska få reda på allt via bloggen. Då jag inte känt av vår lilla knodd tillräckligt på några dagar så ringde jag inte till förlossningen på fredagsmorgonen (puschade av Gunilla kan jag säga) och snackade lite med dom. Så klart tyckte de att vi skulle komma in och sagt och gjort gjorde vi det. Efter en fin ctg kurva med bra hjärtljud fick vi även träffa läkaren (snacka om stressad kvinna) Hon kollade fostervatten, mätte storleken samt kollade flödet till navelsträngen. Det för att jag på mitt senaste barnmorskebesök inte låg rätt på kurvan när de mätte magen. Plupp är 4 % mindre än "nomalt",  2800g, men det är ju inget då man inte håller koll förens de är på - 20 %. Kände då att det kanske inte var så mycket att oroa med då jag faktiskt ska föda snart. Tycker att de många gånger oroar sig för bagateller och undviker att tala om sånt som faktiskt skulle göra en själv orolig. Lite snevridet det där...

Söndag idag, står och diskar och försöker få i ordning lite här hemma. Oskar är iväg och jobbar idag, skönt att det är han som drar in extrapengarna nu för tiden ;)

Julgodis!

Här om dagen fick jag mannen min att baka julgodis tillsammans med mig, i alla fall en del av det. Förra året stod vi på varsitt håll och gjorde detta, mysigt värre var det.

Jag gjorde en fantastiskt god ischoklad

Oskar säger att tröjan talar för sig själv ;) Rocky road utan dumle

Till sist gjorde vi ett experiment. Marsipan spetsad med pusch sen doppad i mörk choklad. Jag gillar inte punsch, men det blev faktiskt gott.

 

Det var meningen att det skulle göras knäck och hasselnätsfudge, men så långt kom vi inte då Plupp beordrade mig att sitta resten av kvällen. Han/hon har även beordrat mig att (för första gången) att köpa tårtan till min födelsedag imorgon, taskigt värre. Det enda som kommer hinnas med inför imorgon är att städa lite, resten får helt enkelt va. Ev ska jag se om det blir lite pepparkaksbak om en stund.


Förkyld...

och höggravid = dålig kombination. NU är jag ungefär lika gnällig som Oskar är när han är förkyld ;)
Fick gå hem lite tidigare från jobbet idag, det stör mig fruktansvärt, eftersom jag inte har ett så ansträngande jobb. Arbetskamraterna tjatar också lite ;) Även om jag inte vill tänka på mig själv så ska jag tänka på Plupp. Visst har dom rätt (som alltid), men jag hör tyvärr lite dåligt med det örat.

Barnmorskebesök idag. Det bästa var att hb:t nu har ökat och järnbristen är inte så påtaglig längre =) Det trots att jag faktikt inte äter järntabletter, utan trycker i mig lite järnbrustabletter och blutsaft. Iaf skönt att slippa tänka på det, att det jag gör faktiskt funkar. Det jag är lite orolig för är mitt blodtryck, då jag har legat jättelågt ända fram tills för två veckor sen och nu plötsligt ligger över det jag har i normala fall får en att reagera. Men barnmorskan är inte så bekymrad, men jag kommer nog försöka ha lite mer koll. Plupp är väl fastkilad nu och väntar på att få titta ut, men han/hon får allt vänta 19 dagar till.

Andra inlägget

Varför två inlägg tänker ni, jag tänker varför inte?

Helgen har varit till belåtenhet, mycket lugn, men med inslag av social samvaro. Igår firades Dansk och Lollos lille sons 1-årsdag. Har tyvärr inga bilder då jag glömde kameran, tänkte på det innan jag åkte iaf. Där var det full rulle med barn och föräldrar. kul att träffa dem alla, det händer ju faktiskt inte så ofta, vilket är trist. Kan ju inte påstå att jag är så duktig på att hälsa på eller bjuda hem folk för den delen.
Efter en massa gosaker åkte vi hem och ja, jag hamnade i dvala med huvudvärk. En liten släng av migrän trädde fram, var länge sen jag hade det nu att jag nästan glömt bort hur det känns. Det jobbiga var att jag numera inte får äta den medicin jag fick i mitten av graviditeten. Så det var bara att härda ut.

Idag så fick vi ett spontanbesök av Sarah och Kelian. Fasters pojke växer fort =) Tyvärr kunde de inte stanna länge, men vi fick rå om honom en stund. Han hann iaf inviga en mickileksak, bebissängen och skötbordet. Nu vet vi iaf att skötbordet inte riktigt passar för en så stor kille.

 


Efter detta härliga besök blev det en stunds sovande och sen satte lussebullarbaket igång. Kanske inte det smartaste jag gett mig på, men vad gör man inte för att gästerna ska ha något att äta på lördag. Måste bara tillägga att jag har INTE pärlsocker på mina lussebullar och kan inte förstå de som har det. När man kollar på facebook verka de flesta ha det, vad är det för påhitt? Jag bara undrar.

Första inlägget..

Handlar om förra helgens fina bröllop mellan Ida och Tobias. Kungälv, lördag den 3 dec kl. 17:00 tågade paret in i kyrkan för att ge varandra livets löften. Det var en kort och mysig cermoni, med psalmer som ingen människa kunde. Undra om Ida och Tobias hade tränat nog på dem? :P Med tanke på att någon trodde att psalmer står i bibeln *pik* =)
De hade iaf tur med vädret, det paret som gifte sig vid 15.00 fick en härlig hagelstorm på sig när de stod utanför kyrkan. Ida och Tobias fick stå ut med kylan och blåsten... bara..

Efter middagen gav vi oss av till Fontin där middagen ägde rum. Träffade människor som man kände och människor som man faktiskt lärde känna. Tack för bordsplaceringen =) God mat och en mycket god tårta. Då jag inte frågat om jag får lägga ut bilder på min blogg så blir det sparsamt med det.


Tack för att vi fick vara med på er dag

På söndagen var det dags med en gemensam frukost på hotellet och presentöppning. de fick nog mest vad de önskade sig, presentkort på Resia. Det är helt perfekt, de ska åka till Italien på bröllopsresa, hoppas de får en fantastiskt upplevelese.

 


Nyvaken

Blev väckt, efter två timmars eftermiddagssömn, av att det ringde på dörren. Utanför stod Sigge, hon delade ut post i området idag och var i starkt behov av en toalett och ett skärp. Hon tyckte att det var lite jobbigt att springa i trapporna utan knapp, I do not know why... =) Hon kommer hit en sväng imorgon som det ser ut nu, vi ses ju inte så ofta så det är trevligt när det väl sker.

Resten av dagen blir lugn, stryka kläder till bröllopet i helgen samt slå in bröllopspresenten står på schemat. Samt slåss med mannen om vilken hockeymatch vi ska se på på teven ikväll. Jag kan tänka mig att se två matcher och en av dem inkluderar inte färjestad kan jag säga.

Nej, ni lite eftermiddagskaffe blir det nu innan mannen kommer hem och matlagandet sätts igång

RSS 2.0