Sjukan på gamla norr

Ja, minsann. Här har vi varit sjuka båda två, i magsjuka skulle jag tippa på. Jag blir mest förbannad över att jag var tvungen att vara hemma från jobbet igår. Hade äntligen fått lite tider ute i Rottne och vad händer? Jo, jag kan inte gå min sista dag för feber och illamående. Blir bara mest förbannad!  Ok, det har varit lite mer synd om Oskar faktiskt, han har mått liite sämre än mig denna gång, men iaf!

Sen är jag ju snål också och inser att jag förlorat lite pengar på det. Fattar inte hur jag kan vara så girig, haha.. Eller jo det gör jag, fick mitt lönespec igår på mina 50 %. Får ut strax över 8000 och det är precis det vi lägger till vårt gemensamma konto varje månad. Det innebär nada extrapengar denna månad. Å andra sidan har vi inte mkt till planer så det spelar mindre roll. Kunde ju dock vara kul att få spara lite till bröllopsresa eller att kanske kunna åka iväg en helg. Oskars mor fyller 60 år så det hade kanske varit trevligt att åka upp till Säffle och fira henne lite. Det är bara att gilla läget, jag gillar mitt jobb men jag behöver ett med mer % så är det bara.

Blogga varje dag....

är för proffs. I am not one of them! Efter ett litet önskemål ska jag väl försöka att bli liiite bättre. En dag bloggade jag ju faktiskt två gånger så jag har ju en dag att ta av där jag inte behöver blogga... eller?

Den här veckan är det ju sportlov och jag ska egentligen vara ledig. Började bra med att jag var ledig i måndags, fyllde den med gym och ett besök hos Lollo och lilla Daniel. Trevligt värre det är att se den lilla krabbaten bli allt större och allt mer med på vad som händer runt omkring.  Dock verkar han ju inte riktigt gilla mig, skrek så fort han såg min nuna. Stackars lilla pojk att var så utsatt :P

Sen har jag lyckas planera upp mig på jobb i Alvesta (behandlingsassistent) och i Rottne (handledare för ensamkommande flyktingbarn) fram till söndag kväll. Det är dock riktigt skönt att få jobba lite extra igen och dessutom på två arbetsplatser jag gillar att vara på. Sen att det faller sig så att man måste jobba röven av sig är väl kanske ett litet minus. Jag har iaf nu 2 timmar kvar hemma innan jag ska vidare. Har tillbringat ett par timmar med mannen idag iaf, han är inte för nöjd över att jag ska sova på jobbet. Visst, inte jag heller men det är ju endast en natt det överlever han nog :)

Var för övrigt hos Sabbacus och Patricia på lite bröllopsplanering. De ska gifta sig 28 maj och jag är lite köksansvarig (tillsammans med Cissi) så det var lite som skulle gås igenom. De har en infokväll på lördag då varken jag eller Cissi kan vara närvarande, så det var skönt att kunna kolla upp lite vad de skulle informera köket om så att det inte blir nått knas.



Nu är det lördagsmyyyys...

utan mannen dessutom. Han beslutade sig för att gå ut och se Alice in Videoland på Delux och då jag inte är ett så stort fan av dem så får han helt enkelt gå själv med sina polare. Jag tar och beger mig till Ola och Cissi och tar en lugn kväll med dem.
Har haft en lugn dag med Oskar, shoppat massa onödigt på Mediamarket och bara tagit det lugnt. Tog en liten promenad vid Växjö sjön, och då menar jag en riktigt kort än. Det är super där när solen skiner och sjön är frusen, men det blåser ju så in åt h.....



Annars har veckan varit rätt lugn. Var på sjukhuset igår för min gastroskopi, den sista undersökningen för att se om mitt brock skulle opereras eller inte. Läkaren konstaterade att jag hade brock och att muskeln till magmunnen inte fungerade som den skulle, men ÄNDÅ beslutade han sig för att jag inte skulle få operera bort det. Trots att jag sedan augusti dagligen mått illa! Samtidigt vill han att jag slutar med min medicin, vilket är helt omöjligt. Var utan den 10 dagar inför en annan undersökning och jag har inte mått så dåligt på länge. Vissa dagar låg jag dubbelvikt av smärta. Han ansåg att jag skulle lära mig att leva med det...
Känns lite smått irriterande, då jag anser att det är bättre att operera bort det då det är möjligt än att hålla på att äta medicin (som han dessutom informerade mig om att man kan få benskörhet av i längden) och må dåligt. Men, men vill de ha mig rännande där så är det upp till dem. Dessutom är vi redan stammisar på stället då personalen känner igen oss... :P

Grattis på 9 månaders dagen...



Fick ett mms från Sarah igår med en fin bild på fasters favorit Kelian iklädd en pyjamas vi köpt.

Efter tre timmars...

sömn i eftermiddags blev jag en ny människa. Vaknade av att jag hade en sådan satans huvudvärk och mådde allmänt dåligt. Gick till röntgen som planerat, drack min kontrastvätska (röntgade matstrupen eftersom jag vill operera bort mitt brock på magmunnen) och mådde därefter mer dåligt. Gick till jobbet och hade en lugn förmiddag, men pga huvudet fick jag ställa in min lektion på Västerled. Kändes lite larvigt då kroppen inte mådde fysisk jättedåligt (samt att jag hela tiden tänker på att jag måste tjäna mer pengar), men det kändes bra att jag valde att gå hem så här i efterhand.

Nu i veckan väntas afterwork på jobbet och ett besök på gastromottagningen.

Måster bara rekomendera en sak till er. Jag gillar att läsa tränings- och hälsotidningar av alla dess slag, inte för att jag använder mig av dem så i min vardag (även om jag kanske borde) men de är rätt intressanta. Det jag dock stör mig på är att i varje tidning så är det en massa smala, smärta och smidiga tjejer som på nått sätt inte motiverar mig. Artiklarna kan vara hur intressanta som helst, men de fångar mig inte som jag önskat. Men, igår köpte jag Amelia, träning och pepp och sträckläste den! Ariklarna fångade en på ett mycket bra sätt. Så, är ni sugna på en tidning som inte pekar med hela handen, köp den!

Finbesök

I helgen har vi haft finbesök i form av Sanna och Krister. Sanna är en barndomsvän till mig och Krister är en gammal gymnasievän till Oskar, de två träffades faktiskt på vårt bröllop! Sen dess har de varit ett par. Det är riktigt kul att de hittat varandra. Jag och Sanna kommer mycket bra överens och Krister och Oskar ska vi inte ens snacka om. Ibland tror man att de sitter ihop :P Det har i alla fall varit härligt att ha dem här, Sanna och jag har snackt mycket minnen.

Sanna och Krister på nyår i Sälen

Det har dock varit lugnt, vi har även denna helg renoverat hos Ola och Cissi, både lördag och söndag för min del. Jag har nu lärt mig att spackla. Det kan vi snacka om att det var en teknik av dess like. Det var kul, men svårt. Ola tycker att det är bra att jag har kul, för då kommer ju jag och Oskar också att köpa ett renoveringsobejkt. Skulle inte tro det! Varken jag eller Oskar skulle vilja ha ett helt hus att renovera, utan det ska helst vara nyrenoverat eller helt nytt. Vi ska kunna ändra om vi känner för det, inte för att vi måste.

Melodifestivalen var ju även ett måste denna helg. Fast egentligen vet jag inte varför jag tittar på det, jag gillar egentligen inte konceptent med deltävlingar. Det är mest en massa skräp som sjungs bara för att det ska finnas deltävlingar. Det positiva är att det kan komma med artister som aldrig hade haft chansen innan. Tänkter tillbaka på hur det var när jag var liten, melodifestivalen var ju en höjdpunkt som alla andra stor program förr. Vi satt alla i familjen, tillsammans, klistrade framför tv med lite chips och cola. Det var en helt annan stämning då. Jag vet att det är mycket som har ändrats, men vissa saker vill JAG inte ändra på. Jag vill ha den där dagen, tillsammans. Fast så är så kommer det nog aldrig riktigt att bli igen. Dessutom har jag en karl som motsätter sig allt som har med melodifestivalen att göra, tråkmåns! =)

Idag är alla hjärtans dag, en dag som vi ska säga till våra älskade att vi älskar dem. Jag och Oskar gör detta varje dag och idag är inget undantag!

Min härliga man

Nightmares

Det är helt sjukt vad jag drömmer mardrömmar just nu. De handlar dessutom om samma sak, en man hotar ett flertal människor i min närvaro (ink mig) Mannen är alltid superskadad (inatt även blind) och borde varit död, men kan på nått sätt alltid hålla människor fånga och i skräck. Sen är det också alltid så att det sitter en massa människor utanför huset med vapen och ska döda mannen, men trots flera mot en så går det inte och vi måste hela tiden fly från mannen och det tar liksom aldrig slut. Mannen är alltid efter en hela tiden. Detta sker i olika miljöer, men olika män och olika människor, men det är samma senario. Helskumt, undrar egentligen vad det kan betyda?

I övrigt hade jag världens sämsta dag igår. Riktigt sur och irriterad på allt! Tänkte att det var för att den kvinnliga skitveckan snart är här, men sen så köpte jag mig en stor påse godis och blev på lite bätter humör. Det kan väl adrig vara så att jag har ett sockerberoende? Nej! Inte jag! Jag som absolut inte älskar choklad! Eller älskar en massa... Jag tror att det är en bidragande orska till mitt humör. Det är dock svårt att låta bli, helt sjukt svårt ibland, det bara kittlar i fingarna när det ligger framför en och automatiskt tar handen den där läckra biten och stoppar i truten. sen är det kört, sen går de in en efter en, ska tilläggas att jag hinner inte ens känna smaken av läckerheten så snabbt går det. Oskar brukar plocka bort chokladen och säga att det inte är nån idé att äta om man inte ens känner smaken. Han har kanske lite rätt i det...


Positiva Petra

Det ska ni lära er gott folk var ett smeknamn jag fick av en av mina högstadielärare. Han tycket hela tiden att jag var negativ (kan ni förstå detta :P) och gav mig tillslut detta smeknamn. På avslutningen i nian sa han som slutord: Tänkt nu positivt Petra! Kommer aldrig glömma det. Martin var dessutom en härlig lärare som lyssnade på Ebba Grön på lektionerna och åt godis! Det var revolution det, haha.

Idag använder jag det rätt ofta när jag ska förklara för andra som inte känner mig hur jag är. Jag är en negativ person rätt av, det är bara så det är, vilket mina vänner har accepterat. Eftersom jag också är så medveten om det så kan jag också skämta om det och även låta andra göra det. Jag brukar säga att folk får gärna kalla mig bitterf*** !

Har haft en bra dag på jobbet, jobbar med helt fantastiska människor. Började jobba på Kungsmad i augusti och blev genast välkomnad in i "gänget". Det känns surt att det bara är 50 %, inget vi kan leva på i längden. Så jag söker hela tiden nya jobb, även om jag egentligen inte vill. Visst, jag jobbar ofta upp procenten på andra jobb, men det skulle vara skönt att bara kunna slappna av en månad och inte må piss över att inte har fått tillräckligt många extratimmar denna månaden.

Gott folk, nu blir det till att laga middag. Vet inte vad det blir, men köttfärsen är iaf tinad

Monday morning...

Ja, det är ännu en måndagsmorgon och veckorna går allt väldrigt fort nu. Både skönt och inte, man hinner inte med lika mycket när tiden bara rinner iväg.
Helgen har varit lika intensiv som vanligt, varje ledig helg blir till en planerad helg. Under vem det beror på!?

I lördags var vi över hos Ola och Cissi, hjälpte till med renoveringen av deras hus. Ett projekt som de har en tidsplan på 5 år på! Det är helt galet vad mycket det är att göra på det där huset, men när det är klart kommer det att vara väldigt fint. Under tiden hjälper vi dem så gott vi kan. De tar mycket bilder, så jag ska se om jag kan nalla några och lägga upp här på bloggen sen.

I söndags var vi sedan ut till Nydala för att hälsa på Frida, Samuel och lilla Line. Vi träffas alldeles för sällan och det är jäkligt trist måste jag säga. När vi väl träffas dock har vi ju det riktigt trevligt =) Killarna kommer dock alldeles för bra överens :P Frida och jag har dock ett väldigt trevligt telefonförhållande som kompenserar upp det hela lite.

Frida och Samuels Line, hur kunde hon blir så bra?

Frida och Samuels Line, hur kunde hon blir så bra?

Smile =)

Täntke att jag skulle uppdatera er om vad som hänt tidigare i år i lite bilder, men det får komma senare. JObbet väntar och ännu en dag på Kungsmadsskolan =)

Smekmånad

Smekmånaden är nu äntligen bokad! Sex månader efter är vi bara, det är inte så illa pinkat. Det blir en flygtur till Prag och bo på Boscolo Hotel Carlo IV (kolla in det), därefter tar vi tåg, buss eller liknande till Berlin för att strosa runt ett par dagar. Ska bli skönt, hoppas bara att kontrollfreaken i mig kan slappna av och bara låta allt ha sin lilla gång. Eftersom resan mellan Prag och Berlin inte är bokad finns det en risk att jag blir halvgalen.
Oskar tycker att det ska bli asnice med allt detta, dels för att han inte har flugit förr och dels för att han aldrig har varit utomlands. Om man inte räknar med norden och 100 meter in på tysk mark. Jag har iaf varit i Portugal med Miss Sanna för typ 8 år sen eller nått sånt. Höjdpunkten var väl då att vi lyckades se Portugals president och sitta under en palm. Palmer blir det nog inte mycket av att se i framtiden då mannen inte tål sol, så några solsemestrar blir det inte i den här familjen.



RSS 2.0