Liten har blivit stor

Igår var det dags för månadens bvc besök, det visar sig att lilla killen har blivit stor killen. Han väger numera 7480 g och är 63 lång, alltså kort och tjock som sin mor =) Det visade sig även att det åter igen var dags för sprutor, hade inte en aning om det. Vår sköterska undrade om vi ville boka in ny tid eftersom vi inte var beredda på det, men va fan, var vi ändå där kunde vi lika gärna köra på. Ingen av oss är ju spruträdd. Det gick lika bra som förra gången, han skrek till vid båda sticken, men det gick lika fort över. Fast det märktes att han börjar bli mer medveten om vad som händer och sker med honom och omgivningen.

Det händer nått nytt med det lilla livet varje dag, han ser nya saker, han gör nya saker och beter sig lite annorlunda dag för dag. En kul period i hans liv (hoppas jag) och en väldigt rolig period för oss.

Imorgon bär det av till Köpenhamn för mig, ska åka dit med "jobbet" , ska bli himla kul att komma iväg lite. Oskar ska vara hemma med Max och ha en grabbdag. Klart som korvspad kommer jag säkert att vara orolig och nojig, även om jag vet att han har det bra med sin far. Tur (eller otur för Oskar) så har jag ju abonnemang och kan ringa hem och kolla läget då och då :P

Ikväll blir det dock mamma -  Max kväll då Oskar ska iväg och spela rollspel. När M föddes var de här varannan vecka och spelade, nu stör de mest och Oskar behöver komma hemifrån. Jag har ju ändå två kvällar i veckan då jag tränar och inte är hemma, inte mer än rättvist.

Godmorgon



Morgonmys med babygymet, Det är inte lätt att få honom att ligga kvar under det längre, eller lätt att få honom att roa sig själv. Han vill ha uppmärksamhet hela tiden min lilla fis. Pratar lika mycket som sin mor gör han med nu =)

Helgen har gått i ett kan man säga. Mor och far kom i torsdags kväll för att mysa lite med Max, iaf mest för att mysa med Max. det blev en hel del flängande på stan, shopping till Max och ett besök på utvandrarnas hus. Det var gratis inträde, så varför inte passa på när mor var sugen. De firade även Oskar i förtid, han fick ett presentkort på Helges, tror ni han var glad heller? Sitter och funderar på vad jag själv ska köpa till honom när han fyller 30 år. Max är redan klar med sin present, ska bara  beställa den.

Nähä, lillfisen kräver uppmärksamhet så nu får det vara nog skrivet

Ja, jag vet...

Det är alldeles för länge sen jag skrev. Har nya inlägg på gång varje dag, men jag får bara inte tummen ur röven att skriva dem. Sen har jag en fix idé om att det alltid måste läggas in bilder i samband med ett inlägg, men det måste det ju absolut inte. Det blir en massa bilder när det har tagit lång tid mellan gångerna, det för att det annars blir supermycket att skriva.

Idag har det varit mycket varm, Max har haft lite kläder på sig, men har värmeutslag på hela kroppen. Vi har varit och fikat med Patricia och hennes Lilja (från föräldragruppen) på stan idag. Stör mig på att det är så sablans få caféer där man faktiskt får in en vagn, och två ska vi inte tala om. Visst finns det uteplatser, men det är ofta trångt där med. Vi hamnade iaf på bibblan där det finns gott om plats och billig fika.

Livet flyter annars på, Max utvecklas så det knakar. Han äter smakpotioner, snurrar runt på golvet och vill mer än gärna ta sig framåt. Just nu hasar han fram, men vill gärna upp på knäna. Det är härligt att se hur han utvecklas vår lilla glis.


Gröt är gott!

Vi har även hunnit med att göra vår årliga resa till Öland. Vi umgicks med Ola och Cissi, grillade och bara hade det gött. Vi var bara där ett dygn, vilket gör att man inte hinner ta det så lugnt och koppla av som man vill. Anledningen till att vi inte var där längre, var att vi har så satans mycket uppbokat. Vi är knappt lediga en helg innan september, helt galet. Ändå hinner vi inte med allt vi vill hinna med eller träffa alla man vill träffa. Som tur är fyller Oskar 30 år snart och då kommer det lite folk och säger hej som vi inte sett på länge =)


Öland


Friskis

Nu är första gympapasset avklarat på friskis och svettis. Om ni har missat det har jag nu börjat träna två gånger i veckan med Patricia. Känns hur skönt som helst, och jag kom fram till att baspasset blir alldeles utmärkt i nuläget. För det första har jag ingen kondis och för det andra är jag alldeles för tung för att gå ett medelpass. Rent konditionsmässigt skulle jag behöva det, men mycket springande och hoppande skulle  inte mina knän klara av. Jag var tung innan jag blev gravid, men nu är det en 10 kg till och det tynger rejält.

Annars är det mycket hockey som gäller i vårt hem. HockeyVM trog igång i fredags och vi hade lite besök i form av Ola, Cissi och Sabbacus. Premiärmatchen sågs med ett halvt ögat då vi inte sett dessa tokar på ett tag. Max la vi för första gången själv i sovrummet. Han sover ju normalt i vardagsrummet och lägger sig med oss, men då det riskerar att blir lite högljutt när vi tittar på hockey så tänkte vi att det var dags att prova, och det funkade super! Så, nu fortsätter vi med det och håller tummarna att det funkar.

Oskar har satt sig för att spela lite star wars, jag har glidit ner i soffan och kollar på unga läkare. Gillar sånna program rejält. Blir tidigt i säng, måste läsa klart Eldvittnet av Kepler. Skitbra bok, undrar om de släppt någon ny. Har läst de tre som kommit och vill ha mer! Det är helt klart värt att lägga sig 21 för att läsa =)

Vårruset

Så var det åter igen dags för vårruset, tredje året i rad så nu kan man väl kalla det en tradition? Skulle ha gått med Cissi, men hon fick förhinder, så Therese tog sid röda fana och åkte från Reftele och hit för att ta en promenad med mig. Det var himla kul att se henne igen, vet inte hur länge sedan det var. Har en känsla av att det var i oktober förra året då vi stannade till hos henne på vägen hem från Ullared. Vi hade iaf en trevlig afton med mycket snack =) Har en aningens träningsvärk idag känner jag. Kan ju delvis bero på att jag faktiskt började gymma i onsdags. Har äntligen hittat en träningspolare, Patricia, så vi ska gå två gånger i veckan på friskis. På onsdagar blir det gym och på söndagar blir det pass. Jag behöver verkligen detta och det är skönt att även Oskar förstår detta och inte gnäller om att han måste ta hand om Max två kvällar utan mig.

Fredag, idag börjar hockey VM. Sabba kommer över och tittar med oss, får se om vi kan lura hit någon mer. Så närmaste tiden blur det mycket hockey och lite fritid =)

Funderar även på att inhandla ännu en kudde till Max, tvättade hans och den blev inte så skönt. Trots att jag tumlade den med tennisbollar, men å andra sidan sover han som en stock på den iaf.

RSS 2.0