Tatueringar

Jag älskar dokusåpor av alla dess slag, speciellt sådana som Underbart är kort och Familjen Annorlunda. Jag följder Mirka Nordströms blogg från Familjen Annorlunda och tycker att den är rätt underhållande och bra. Hon skrev ett inlägg om tatueringar och shit vilken respons av olika dess slag hon fått (http://blogg.loppi.se/elvabarnsmamman/ Där kan ni läsa inläggen tattooed millinonarie och gästinlägget) Vissa människor har ju inte koll på saker och ting. Att man skulle vara ett soc-fall om man tatuerar sig, att det ser billigt ut och att man som mor definitivt inte borde hålla på med sådant larv.

Jag kan också tycka att vissa tatueringar ser "billiga" ut och jag kan också undra hur vissa har tänkt när de tatuerat sig, men det är väl för sjutton deras val! Likaså som JAG har gjort mina val av tatueringar och dess placeringar. Om jag vill ha 20 tatueringar är de väl mitt val och ingen annans. Jag vet att det finns de som tycker att det är fult och löjligt, men det skiter jag i. Jag har allt som allt tatuerat mig 6 gånger, men har bara 5 tatueringar just nu eftersom jag har gjort en cover på en tatuering som inte blev som jag tänkt. Så ja, det kan bli fel, men oftast går det att rätta till. Jag har planer på att göra fler, fast inte många fler. Jag vill nämligen kunna välja vilka jag ska visa och det innebär att jag inte kommer att ha flera tatueringar på samma ställe, dvs inga fler på benen till exempel. För jag vill att den enda jag har där ska synas.
Min man har också gjort sin första, hans val av motiv, hans val av plats och framför allt hans val att göra det. Vill han göra fler är det upp till honom och ingen annan.

Proffesionellt förhållningssätt/bemötande

Oavsett vad man jobbar med eller vilka människor man möter i vardagen så anser jag att (man så gott man kan) ska bemöta människor på ett trevligt sätt. Jag skulle ljuga om jag sa att jag alltid var sådan, men i mitt/mina jobb har jag alltid gjort mitt bästa i möte med människor. I vården har jag upplevt otaliga gånger att man har svårt att förhålla sig trevligt till andra människor och idag hade vi ett sådant möte. På barnakuten (ja, här finns inget BVC så man får åka till akuten även om det inte är akut och vänta i otaliga timmar) där mötte vi idag en kvinna som inte riktigt verkade vara ett med sitt jobb eller förhållningssätt till vuxna/barn.
Hon var inte trevlig i tonen mot oss eller Max, hon gjorde sina uppgiften väldigt nonchalant och när man sa något till henne (absolut inget otrevlig eller ifrågasättande) hamnade hon i nån sorts försvarsställning och snäste av oss. När man jobbar med människor, och speciellt barn anser jag att man faktiskt måste lägga sin irritation åt sidan, barn känner av folk mer än vi och med tanke på att de inte kan uttrycka sig blir de ju mer motstridiga, vilket inte är konstigt! Känner att vissa människor kanske skulle ta och byta jobb!

Idag fick vi lite luftrörsvidgande och kortison inhalatorer utskrivet till vår lilla glis, vi får hoppas att det kommer att ge med sig den sablans hostan och slemmet. "Diagnosen" blev infektionsastma, lagom roligt, men förhoppningsvis ger det med sig om inte allt för lång tid.

Max har precis somnat och jag sitter ensam här och ska titta på fotboll, se om Öster kan ta sig upp i allsvenskan. Oskar har jag skickat iväg till Sabbacus. Ja, det var faktiskt jag som tyckte att han kunde höra av sig till honom. Kan vara skönt för honom att vara iväg en sväng, dessutom har jag en innestående till den gången jag vill ut :P

Bloggen muppar sig rejält!

Bara så ni vet är det inte mitt fel att allt ser cp ut på bloggen!

Eftersom min kära lillebror tycker att jag uppdaterar min blogg för sällan får jag väl göra ett försök att uppdatera lite grann. Hade gjort ett inlägg i mobilen som för en sekund sedan bestämde sig för att radera sig själv. Blev lagom glad över detta.

Så, vad har skett den senaste tiden? Alldeles för mycket, vi har inte gjort mycket mer än flängt land och rike runt. Sista helgen i september åkte jag och min man på årets öl och whiskymässa i Stockholm där vi umgicks med vänner och bara hade en trevlig dag. Vi bodde på ett härligt hotell, åt god mat och bara ägnade oss åt varandra. Max hade vi lämnat hos mormor och morfar, första gången som han sov borta och två nätter dessutom. Det gick jättebra och han skötte sig exemplariskt. Jag var faktiskt rätt duktig och hörde inte av mig alls många gånger! Trodde att jag skulle vara jättenojig och inte kunna slappna av, men jag klarade mig också galant =) Oskar tyckte att det var skönt att slippa tjata på mig om att tagga ner och slappna av :P

Helgen därpå åkte vi mot Säffle för att bevittna bröllopet mellan NIklas och Matilda =) Det var en fin vigsel och en fantastiskt bröllopsfest med härliga människor! Maten gick inte av för hackor den heller, kronärtskockspuré till förrätt (vilken jag från början var väldigt skeptiskt mot, men smakade gott), fläskfilé och potatiskaka till huvudrätt och pannacotta (?) till efterrätt.



Tatuerat oss har vi också gjort sen jag skrev sist, Max har förevigats på oss (till vissa människors förtret)



Jag jobbar och sliter emellan allt skoj som händer och Oskar är hemma med en omöjlig liten krabbat som varken som ordentligt nattetid eller dagtid. Undrar hur han orkar, han är mer alert än sina föräldrar, det är en sak som är säkert.


RSS 2.0