Hemkomst och bihålsinflammation

Yes, så fort vi anlände från Berlin så däckade jag och har fått besöka vårdcentralen för lite pencilin. Är på bättringsvägen, men inte helt återställd. Började bli sjuk redan innan vi skulle åka till Prag och det kan jag säga er, det höll i sig hela resan. Började och slutade varje kväll med värktabletter. Kanske inte en superbra grej då vi under dagen intog en del alkoholhaltiga humlevätskor, men men man är väl bara på bröllopsresa en gång.
Vi landade iaf i Prag natten den 16 april, superfint hotell och piccolo som hjälpte en med väskorna in på rummet.




Därefter startade tre dagar av intensivt promenerade i Prag, en helt fantastisk stad. Hade kanske inte tyckte detsamma om det inte hade varit superhärligt väder, men det var en fin stad att besöka. Mycket att se, vart man än vände sig så fann man nya härliga byggnader att titta på. Dagarna gick rätt fort och på kvällarna la vi oss i den stora poolen på hotellet och bara njöt. Är verkligen en stad vi rekomenderar alla att åka till, vi vet iaf att vi ska åka dit igen. Ölen var väldigt billig, maten så där. Den enda nackdelen med ölen var att det oftast bara serverades en öl per ställe på tapp, lite tråkigt. Vi var även på en öltur tillsammans med en lokal guide för att lära oss mer om stan och öl, men det var helt värdelös, han var heltråkig och tyckte inte han hade ett speciellt bra jobb. Men vi träffade iaf ett trevlig par från Danmark och ett från Norge, de från Norge tog vi en öl med efter turen var slut.




Den 20 april tog vi sedan tåget mellan Prag och Berlin. Resan tog hela fem timmar och tåget gick fram som en snigel. Har aldrig varit med om nått långsammar i mitt liv tror jag. Resan i själva Tjeckien var iaf väldigt vacker, mycket fin utsikt, men när man kom över till den Tyska sidan var det inte lika vackert, mest platt och tråkigt.


Väl framme så gjorde vi stan lite, det Oskar verkligen ville se var gedächnisch kirche och så klart så hade de byggt in denna gamla byggnad och höll på att renovera den. Annars promenerade vi mest och såg det man ska se i Berlin, brandenburg tor, riksdagshuset, tvtornet osv. Sista dagen spenderades på Berlin Zoo, ett ställe jag rekomenderar alla att ta sig till om man har tid.



Under resans gång gick vi över 120 000 steg, tycker jag är rätt bra. Vi gick så mycket att Oskar var tvungen att köpa nya skor och mina gick nästan sönder.


Om ni klickar på alla bilder blir de lite större... Det kommer fler bilder till er framöver, tar sån himla tid att lägga in dem bara.

Kommentarer
Postat av: gunilla

Vad jag har väntat på detta inlägg:)

Förstår att ni gått en hel del inte bara slättförs utan också uppförs

Väldigt fina bilder

Ja, nog måste tåget gått i snigel fart då ni kunnat ta så fina kort från kupefönstret

Ha en skön Valborg och sköt om flunsan:)

kram/ Nilla

2011-04-29 @ 20:24:33
URL: http://nilla.blog.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0